Recept je malo drugačiji vjerovatno od onih na kakve ste naviknuli, jer u njega ide i jogurt, koji daje bolji, lakši, podatniji okus. I uopće, ali uopće, nisu masne.
Recept
400 ml čvrstog jogurta (2 kom)
4 jaja
80 g šećera
2 vanilin šećera
2 praška za pecivo
600 g glatkog brašna
60 ml ruma
ulje za prženje
šećer u prahu
Od ove količine ispadne stvarno puno fritulica, cca 100-tinjak kom ( ja ih radim manje, ne kao one što ih prodaju u centru, jer volim da mi je jedna jedan zalogaj, a i totalno slatko izgledaju, onak male, bucmaste).
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Postupak
- Jaja umutimo, te dodamo šećer, vanilin šećer, jogurt i rum i sve dobro izmiješamo.
- Pjenjačom u smjesu polako dodajemo mješavinu brašna i praška za pecivo.
- Miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Dobivenu smjesu pokrijemo tanjurom na cca 15 tak minuta.
- Ulje dobro zagrijemo (fritulice trebaju plivati u ulju), ulje mora biti vruće da vam fritule ne bi upile višak ulja.
- Fritule oblikujemo sa dvije žličice (jednu umočimo u ulje, zagrabimo malo smjese, te pomoću druge žličice smjesu gurnemo u vruće ulje).
- Fritule pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.
- Izvadimo ih na kuhinjski papir i po želji pospemo šećerom u prahu ili cimetom .
- U smjesu možete dodati i cvebe iliti grožđice.

Uživajte prožimajući divne okuse...