Sastojci
- 110g kokosovog ulja ili kokosove masti
- 70g kakaa
- 200g maslaca od kikirikija s komadićima kikirikija
- 120g meda
- Žličica vanilije
- 200-300g jagoda
- 3 ili 4 kockice čokolade ukoliko želite otopljenu čokoladu prešpricati po jagodama
Postupak
- Na laganoj vatri stavite kokosovo ulje ili mast da se otopi. Dodajte prosijani kakao, maslac od kikirikija, med i vaniliju i sve skupa kratko sjedinite.
- Za ovo vam treba stvarno mali kalup ako želite da kocke budu visoke. Ja ga nemam pa sam malo improvizirala.
- U kalup stavite papir za pečenje pa istresite smjesu. Na nju slažite cijele ili polovice jagoda.
- Otopite malo čokolade i pošpricajte po jagodama.
- Ostavite minimalno dva sata u hladnjaku kako bi se dobro ohladilo.
- Režite na male kocke i pokušajte ne pojesti sve.
* Ako nemate mali kalup (dimenzija otprilike 20*10cm), a imate dječje kockice za slaganje iskoristite njih. U tom mi je trenutku to bilo na vidiku i odlično su poslužile da svoj kalup koji je 25*20cm pretvorim u 20*10cm. Jer su mi sve te kocke (sada mislim na kolač) nekako ljepše ako su više.

Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.
Tamara Sudić