Topi se u ustima. Jedna riječ je dovoljna, RAAAAAAJ! :)
Recept
Biskvit:
1 šalica smeđeg šećera
1/2 šalice oštrog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 šalice kakaa
1 jaje
1/2 šalice mlijeka
1/4 šalice ulja
1 vanilin šećer
1/4 šalice vrele vode
Nadjev od višanja:
1 staklenka višanja
50 g šećera
40 g Gussnela
malo cimeta
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Prva krema:
200 g tamne čokolade (što veći udio kakaa)
350 ml slatkog vrhnja
Druga krema:
200 g mliječne čokolade
350 ml slatkog vrhnja
Postupak
Biskvit:
- Promiješaj sve suhe sastojke u jednoj zdjeli, i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj.
- Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
- Dodati vrelu vodu, i izliti u kalup, premazan maslacem i krušnim mrvicama.
- Peći na 170 C cca 45 minuta.
Nadjev od višanja:
- Ocijedite višnje.
- U sok od višanja umiješajte sve navedene sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu, u koju nakraju umiješate višnje.
- Prelijte preko biskvita.
Prva krema:
- Pripremite u zdjeli 200 g natrgane tamne čokolade.
- Slatko vrhnje prokuhajte (150 ml), i prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi.
- Istucite ostatak vrhnja u čvrsti snijeg, te postupno dodajte u otopljenu čokoladu.
- Prelijte na nadjev od višanja.
- Stavite u hladnjak na 30 minuta.
Druga krema:
- Sve isto kao kod prve kreme, samo sa mliječnom čokoladom.
- Zalijte po ohlađenom prvom sloju, te stavite u hladnjak da se ohladi.
Dobar tek!