Sastojci:
300 ml slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
2 žličice tekuće stevije (možete mijenjati pa staviti bilo koji zaslađivač po izboru)
1 burbon vanilija
1 želatina u prahu
100g sitno mljevenih pistacija (po mogućnosti ne prženih i slanih)
Postupak:
- Pistacije sitno sameljite u blenderu.
- Želatinu prelijte s 5 žlica hladne vode i ostavite 5 minuta da nabubri.
- U slatko vrhnje i mlijeko stavite vaniliju i kuhajte dok ne provri. Ugasite vatru.
- Dodajte pistacije i steviju, kušajte pa si zasladite još ako vam nije dovoljno slatko. Meni je ovo taman.
- U želatinu dodajte žlicu po žlicu vruće kreme kako bi ju otopili. Kada dobijete svilenkastu teksturu, prelijte sve u mlijeko i vrhnje.
- Dobro promiješajte i odmah uspite u silikonske kalupe ili čaše.
Panna Cottu ohladite barem 6 sati (najbolje preko noći) u hladnjaku.
Iz kalupa jako lako klizne van. Pa ju još pospite sjeckanim pistacija i to je to.
I moram reći da je odlična uz neki voćni preljev!
Još puno finih recepata pronađite na Tamarinom blogu Time For Family Food i Instagram profilu.
Tamara Sudić