Inače ih obožavam! Slatke, slane, zapečene, pohane, s marmeladom, džemom, Nutellom, prazne...
Obzirom da sam dobila liker od lavande, odlučila sam i njega staviti u tijesto i dobila nešto prefino. Zajedno sa medom od lavande, mmmmm!
Recept:
- 500 g brašna (za dizana tijesta)
- 50 g šećera
- 3 žlice praška za pecivo
- 2 jaja
- 600 ml mlijeka
- 1 žlica likera od lavande
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Postupak:
- Prvo izmiksajte jaja, zatim ulijte mlijeko
- Dodajte šećer, prašak za pecivo, mlijeko i liker od lavande, sve dobro izmiješajte
- Ostavite smjesu da odstoji sat vremena
- Prije pečenja, još jednom dobro izmiješajte
- Pecite na srednje jakoj vatri, otprilike cca 3min sa svake strane
Poslužite uz med od lavande ili bilo kojim drugim omiljenim džemom, pekmezom, Nutellom... :) paše sve ;)!
Dobar tek!