Kuham i snimam
Gastro jesen Zagreba!
Bez obzira na kalendar, možemo reći da je ljeto iza nas i da nam jesen trčećim korakom dolazi na vrata. Škola je počela, većina se vratila na posao i grad je ponovo u svojoj rutini ili barem to pokušava biti. Za mene sezona nije gotova, čak štoviše, tek počinje.
Klipići s bučinim sjemenkama i majonezom od zelenog papra
Ako se zaželite nečeg brzog, finog, kruhastog i super jednostavnog, sa laganim "spicy kickom", onda je ovo recept za vas! Ovoga puta sam ih obogatila Majonezom sa zelenim paprom.
Američke palačinke s lavandom
Nešto tako jednostavno, a nikad prije nisam radila?! Palačinke! Da, palačinke, ali one američke, Pancakes, male, debele, savršeno okruglaste...
Rajčica u mojim staklenkama
U jednom gornjogradskom restoranu prije godinu dana probala sam džem od rajčice u kombinaciji s pršutom i oduševila se okusom. Slatkoća i kiselina rajčice, svježi okus iz nečeg što je pripremljeno kao hrana koje može trajati... fantastičan spoj okusa.
Šljiva, Brandy, Ružmarin Kejk...
Jesen. Sezona šljiva. Obožavam ih! Svježe, suhe, u desertima, u slanim jelima, u rakiji, u džemovima ... ma svakako. Osim što su fine, izuzetno su zdrave.
Osvježavajući i lagani sladoled od limuna
Za pripremu ovog sladoleda nije vam potreban nikakav aparat za sladoled, a cijela priprema traje doslovno 5 minuta. Ovakve temperature vani prava su izlika da napravim prvi ovogodišnji sladoled. Jedva sam dočekala, jer ga obožavam. Mogu ga jesti non-stop. Za doručak, ručak, večeru, gablec...
U Bratislavu za vikend!
Iako je ljeto i vrućine dižu živu na vrtoglavih 38°C, mene je put Bratislave ponijela ljubav prema zimskoj igri - hokeju! Oni koji me znaju upoznati su s tim mojim ludilom koje traje cijelu hladnu sezonu i navikli su da svo slobodno vrijeme darujem klubu koji me čini ponosom, KHL Medveščaku. Ali kada ti se pruži prilika da u jedan ljetni vikend spojiš dvije ljubavi - tako nešto se ne propušta.
Banana kuglof sa šumskim voćem
Ovoga puta sam se odlučila za malo drugačiju "lakšu" verziju kuglofa, sa bananama i šumskim voćem. 2 zrele banane, prezrele ... idealne da ih se iskoristi u Banana kruhu, ili u ovom mom slučaju Banana kuglofu.
Sardine iz konzerve - usporedba ...
Neki dan stojim ispred police i gledam koje uzeti?! Odrasla sam na Eva sardinama i nekako ruka uvijek krene prema njima, valjda navika. No posljednjih godina pojavilo se još proizvođača koje nisam probala stoga evo ih na testiranju. Gledala sam uzeti domaće proizvođače, koji pakiraju Jadransku sardinu. Nadam se da ambalaža ne laže.
Scones s borovnicama
Zaželjela sam se nečeg super jednostavnog, brzo gotovog i nečeg u čemu mogu odmah iz pećnice uživat. I čega sam se sjetila? Sconesa! Oni su sve to ... super jednostavni, brzo gotovi i jedu se vrući direktno iz pećnice.