Kako život funkcionira

Objavljeno 14.06.2015.

Novac kupuje (gotovo) sve

Stareći gubimo snagu, gubimo energiju, gubimo elan, a puni se naše iskustvo, razvijaju sposobnosti, bruse vještine. Pitajte mlade ljude kakvu važnost za njih ima novac. Reći će veliku, veću, najveću. Samo da se zaradi što više, samo da se što bolji auto kupi, veća kuća izgradi.


Misle da je u tome sve. Misle da to donosi sreću, da to razvlači u širok osmijeh na licu. Možda, dok si mlad. Dok te nije načeo zub vremena, dok te nije posjetio Alzhaimer, dok se tvoje ruke ne tresu dok ispijaš kavu, dok ti nije teško kilometre pretrčat. 

Kako se s vremenom sve više svijećica na rođendanskoj torti puše, percepcija se mijenja. Jer dolazimo u situacije da shvaćamo: novac ne grije, grije ljubav. Novac ne dolazi u posjetu u bolnicu, dolazi prijatelj. Novac se ne smije, smiju se partner i djeca za stolom. Novac ne čini sretnim, sretnim te mogu učiniti samo drugi ljudi. Ako im to dopustiš. A ako mirišeš na pohlepu, bahatost, nemoral, pravi ljudi od tog će smrada daleko pobjeći. Ostat ćeš sam. Vremena se mijenjaju, druge vrijednosti krase prirodu i društvo.

Pročitaj još tekstova od blogerice Helene Devunić


Svatko kreira svoju stvarnost i prodaje ju pod ispravnu. Zgrabi li te zlo, ponese li slijepa želja prema novcu, prožvakati će i ispljunit kad se najmanje nadaš. Daleko od onog mjesta gdje bi volio biti. Život ide prema naprijed, ne nazad, a žaljenje nikad ne pomaže, neće ni tada. Zato je važno znati reći ne kad treba, ostati vjeran sebi, živjeti u skladu s mogućnostima, zbog sebe, zbog drugih, zbog karme. Ona te sigurno neće zaboraviti posjetiti.

Helena Devunić

Povezani sadržaj
Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.
Popularno na blogu