Kako život funkcionira

Objavljeno 16.01.2020.

Ne okreći glavu od sitnica

Razmišljate li ikad o malim stvarima koje čine život? Često se zaboravimo sjetiti tih svakodnevnih 'sitnih' stvari koje su u suštini veliki blagoslov.


Kada se pogleda šira slika, te male stvari i nisu toliko male, one su krupne kada ih čovjek osvijesti. Samo je problem kod vrste pod nazivom 'ljudi', što sve uzimaju zdravo za gotovo i što se sve podrazumijeva.

Ja mislim da svako od nas može pronaći milijun tih sitnih stvarčica. Sama činjenica što smo se probudili zdravi, dovoljna je da nam da ogroman osjećaj sreće, ali se to za nas podrazumijeva. Dok neki od nas zdravi preživljavaju život, postoje ljudi koji se bore za život i smišljaju planove kako će ga proživljavati ako dobiju šansu. Nikad ne znamo kada će nam zadnji otkucaj biti.

Osvijestite barem 10 stvari iz vašeg života koje se za vas podrazumijevaju (zdravlje, prijatelji, posao, auto, kuca/stan, hrana, duševni mir, dobri odnosi s bliskim ljudima…..). Zamislite sada da samo jednu jedinu stvar od toga nemate. Kako biste se osjećali?

'Male stvari čine savršenstvo, a savršenstvo je velika stvar.' - Michelangelo

Još priča potražite na blogu Da li preživljavate ili proživljavate? i Facebook stranici.

Lejla Motoruga




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Najčitanije

Popularno na blogu