Kako život funkcionira

Objavljeno 28.05.2020.

Nagradite se lijepim mislima

Koja vam je prva misao kada se probudite? Da li je to nešto lijepo i pozitivno, nešto što vam donosi lijep osjećaj, ili je to nešto negativno što vam stvara osjećaj da je život preživljavanje?


Misli su moćan alat. Jedna misao vas može nevjerojatno usrećiti, ali vas isto tako može dovesti do dna. Na vama je koju joj važnost dajete. Dosta toga je u vašim rukama. Vi birate, pa ukoliko želite proživljavati život, izaberite misli koje vam služe.

Vratite se malo u prošlost. Koliko ste se zbog nekih stvari brinuli? Razne misli su vam kroz glavu prolazile. Danas shvaćate da vam te misli nisu bile od koristi. Vaše tijelo na svaku misao reagira i svaku misao 'proživi'. Vaše riječi i misli imaju ogromnu moć. Ne vjerujete? 

Evo dokazat ću vam. Zamislite da držite limun u ruci. Stisnite malo limun da osjetite njegovu težinu i čvrstoću. Sada zamislite da siječete limun na pola. Zamislite da zagrizete jednu polovinu limuna i osjetite kako se sok razlijeva po vašim ustima. Osjetite li nešto? Možete li primijetiti kako vam se pljuvačka pojačava? Vaše tijelo je zbog vaših misli reagiralo kao da ste stvarno zagrizli limun. To vam je samo jedan primjer.

Zamislite samo da svako jutro ustanete, pogledate se u ogledalo i odmah imate možda neke loše misli o sebi, o drugima, životu... I tako preživljavate dan za danom. Jeste li svjesni što činite sebi? Tijelo uvijek reagira. Sad zamislite čim otvorite oči da nahranite vaš um mislima koje vam služe.....kakav divan osjećaj. Ali opet, na vama je da li ćete preživljavati ili proživljavati život...

'Ako mislite da možete, vi možete. Ako mislite da ne možete, opet ste u pravu.' - Henry Ford

Još priča potražite na blogu Da li preživljavate ili proživljavate? i Facebook stranici.

Lejla Motoruga




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu