Kako život funkcionira

Objavljeno 19.08.2019.

Ana Rucner u Dubrovniku

U Dubrovniku ispred crkve svetog Vlaha su vrlo često koncerti. Međutim, ovaj je bio vrlo neobičan jer su i stolice postavljene na drugačiji način u odnosu na sva događanja ranije.


Nekoliko velikih plakata najave i ne mogućnost kupovine karata

Prošetala sam prije nastupa a koga god sam pitala nitko ništa nije znao reći. Publika za vrijeme trajanja koncerta je bila označena kružićima na majicama a posebno je bilo interesantno vidjeti ljude u uniformama posvuda, dojam kao da smo na brodu.

Ana u majici i kratkim hlačicama crne boje je držala svoje violončelo, stajala pri dnu stepenica crkve, nezamjetna, i nije bila obasjana reflektorima što je neuobičajeno za  koncert.

Isticalo se u pozadini veliko platno na kojem je pisalo samo njeno ime. A kad je počela glazba izmjenjivali su se video uradci na platnu.

Ana je imala zakačeni maleni bežični mikrofon i  s publikom je komunicirala na engleskom jeziku, na način da je prije svake pjesme objašnjavala ponešto o njoj.

Kad kažemo one men band, sada možemo reći one woman band.

Bezbroj glazbenika koristi playback, a Ana je na mudar način imala playback i svirala violončelo koje se slabo čulo jer je naglasak bio na videu koji se u pozadini vrtio, na svim videima je ona glavni akter jer svira violončelo u različitim ambijentima i pratnjom.

Pročitajte još priča od blogerice Lily Laum


Na društvenim mrežama i na portalima se najavljivalo, a potom i puštalo dio sa snimanja njenih i narodnih pjesama diljem lijepe naše.

Po meni je sada sve dobilo smisao jer je iskoristila sve te snimke da objedini i pušta na platnu i na takav način održava koncerte koje naplaćuje. Sve u svemu je to trebala biti promocija da mi je znati čija.

Malo sam zbunjena u tom svemu ali joj se mora odati priznanje za snalažljivost. Poslije sam pitala za koga je koncert izveden i saznala da je sve za goste jednog od kruzera. Ovih dana je Dubrovnik prepun kruzera koji su naprosto opkolili grad, a i paralizirali život u gradu stanovnicima unutar zidina.

Bilo je zanimljivo poslušati uživo njeno objašnjenja svaki pjesme i poslušati o pojedinim krajevima naše lijepe domovine jer svaki video uradak je napravljen iz određenog razloga jer je u pitanju ili najstarije drvo ili manastir s opaticama koje su pjevale s njom. Slavonski drmež, linđo.... Nizala se naša kulturna baština.

Lijepa promocija naše domovine ako je to bio cilj ovoga koncerta.

Još priča potražite na blogu lovewithspirt.

Lily Laum




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu