Objavljeno 06.04.2020.

Zašto se simptomi alergije pogoršavaju noću?

Sezona je alergija i vjerojatno se pitate zašto se vaši simptomi pogoršavaju kako sunce zalazi i noć pada.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Allergy and Clinical Immunology otkriven je podatak kako je 74 posto osoba izloženo od 3 do 6 alergena u spavaćoj sobi.

Jedan od glavnih razloga zašto se vaša alergija pogoršava noću se odnosi na osnovnu ljudsku anatomiju. Kada legnete, kapljice iz nosa kreću se prema stražnjem dijelu grla i zauzvrat pogoršavaju disanje i kašalj. Kako bi to izbjegli noću, dobro je malo podići glavu tako da se kapljice ne 'vraćaju' nego istječu iz nosa.

Drugi razlog pogoršanja noću je plijesan iz kućanstva, a skriva se na mjestima u blizini spavaće sobe, a to je kupaonica. U ovoj situaciji ovlaživač zraka može pomoći.

Sezona alergija je dobra za preuređivanje spavaće sobe, ako je moguće riješite se tepiha, a ako nije svakodnevno ga usisavajte. Grinje u madracu mogu biti izvor svrabeži očiju i grla, kako bi ste to ublažili nabavite navlake otporne na grinje za jastuk i madrac.

Prije nego se vaše noći zbog alergije pretvore u noćne more, pokušajte sezonu alergija učiniti podnošljivijom uz ove jednostavne trikove.

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj