Objavljeno 26.04.2020.

Zašto je dobro nositi obuću u kući?

Ako većinu svog vremena provodite kod kuće i unutar nje, vjerojatno nemate potrebu za nošenjem obuće, nego hodate bosonogi ili u papučama.

I dok se to čini super, nije najbolji izbor kada je u pitanje zdravlje vaših zglobova. Ako ste duže vremensko razdoblje bez obuće to može stvoriti potencijalno štetnu situaciju za vaša stopala.

'Pravilna potpora stopala utječe izravno na biomehaničko funkcioniranje koljena, kukova i donjeg dijela leđa.' - objašnjava doktor službe za stopala i gležnjeve u bolnici za specijalnu kirurgiju, Rock CJay Positano.

Nošenje papuča u kući je dobra ideja jer one služe kao zaštitna barijera za vaša stopala. Iako je nešto bolje nego ništa, nisu sve papuče ili cipele jednake. Za vrhunsku zaštiti i stabilnost stopala treba birati potpornu obuću.

Obuća potpornog tipa, ne samo da apsorbira udarce i štiti stopalo, već i drži stopalo u povoljnijem položaju. Potporna vrsta obuće uključuje strukturne elemente kao što je čvrsta podloga ili peta u obliku cipele, gornji prostor s nekakvom vezicom i uložak.

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj