Objavljeno 06.07.2020.

Može li koronavirus živjeti na odjeći?

Klice koronavirusa mogu živjeti na našoj odjeći te je važno poduzeti mjere opreza tamo kada i gdje je to moguće.

Odjeća, ručnici i posteljina prenose klice na tri načina: dijeljenjem posteljine i ručnika, prilikom rukovanja prljavim (inficiranim) rubljem i u samom procesu pranja.

Iako se veliki dio uputa oko suzbijanja koronavirusa odnosi na tvrde površine, rizik prilikom rukovanja posteljinom, ručnicima i odjećom zaražene osobe također postoji.

Tijekom pranja rublja, posteljine i ručnika zaražene osobe je potrebno nositi rukavice. Prije samog pranja, savjetuje se ljudima da ne tresu rublje, a nakon pranja da se dezinficiraju svi uređaju korišteni za pranje.

Ako sumnjate da ste bili u blizini osobe koja je zaražena virusom Covid-19, preporučuje se dezinfekcija i pranje odjeće u vodi na najmanje 60 stupnjeva i koriste proizvod na bazi izbjeljivača.

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

Yeyit48 10.07.2020.:

My real time work with facebook Im making over $2000 a month operating low maintenance. I continued hearing distinctive people divulge to me how an lousy lot cash they can make on line so I selected to research it. All topics considered, it become all legitimate and has without a doubt changed my life. For more statistics visit below site Hare.......>>>>> Www.Fox200.com

payomi 08.07.2020.:

I am now making $75/h by doing a very simple and easy online work from home. I have received exactly $1500 last month from this online work. To start making extra income Just follow the instructions on............www.lifestylesreview.com

Komentiraj