Objavljeno 30.03.2020.

Kako izbjeći bol u leđima dok radite od kuće

Ako ste se usred pandemije koronavirusa našli u poziciji da radite od kuće, vjerojatno ste primijetili kako je jedan od nedostataka taj što promjena radnih uvjeta uzrokuje bol u leđima.

Naime do bolova u leđima dolazi zbog promjena sjedenja i držanja. Ako osjećate trnce u donjem dijelu leđa, postoje određene stvari koje možete učiniti za sebe kako bi ste smanjili bol u leđima dok radite od kuće.

Najjednostavnija stvar koju možete učiniti je da mijenjate svoj položaj tijekom dana jer predugo zadržavanje jednog položaja može dovesti do bolove i to ne samo u leđima već i u vratu i ramenima.

Preporučuje se svakih sat vremena promijeniti položaj rada.

Jastuci također mogu biti od velike pomoći kod bolova u donjem dijelu leđa pa je dobro sjesti na jastuk ili namotani ručnik kojeg ćete staviti između donjeg dijela leđa i stolice.

Ako radite na laptopu, važan je njegov položaj, točnije da monitor bude točno ispred razine očiju. Laptop je dobro podignuti na stalak ili ako ga nemate na knjige. Obratite pažnju da kada tipkate vaše ruke moraju biti savijete pod kutom od 90 stupnjeva.

I na kraju nemojte zaboraviti praviti pauze.

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu