Objavljeno 28.04.2020.

Idealna težina ovisi o određenim životnim navikama

Svi poznajemo nekoga tko se ne deblja i to nekada može biti frustrirajuće osobito ako se ubrajate u onu skupinu osoba koje se lako debljaju.

No, pitate li se ikada koja je tajna osoba koje se ne debljaju odnosno koje su njihove navike.

Umjerenost u hrani nije uvijek ključna jer se pokazalo koliko je važan zdrav izbor namirnica bez obzira na količinu hrane koju stavite na tanjur.

Ako pazite mjesecima što jedete, odlazak na godišnji nije vrijeme da se odreknete svojih navike i prepustite prejedanju. Sve dok nastavite zdravo jesti, male promjene u jelovniku neće utjecati na vas.

Treba znati razlikovati dobru od loše težine. Ako vježbate i primijetite neznatno povećanje tjelesne težine, morate biti svjesni kako masnoću pretvarate u mišiće.

Veći unos vode u organizam je ključan jer ćete tako spriječiti debljanje. Izbacite unosom kofeina i slatkih pića, jer voda je bez sumnje najbolje piće.

Vježbanje uz zdrav prehranu pomaže u održavanju željene figure.

Ako ne možete izbaciti šećer iz svoje prehrane, bit će dobra odluka jesti više voća (umjereno) jer ono sadrži prirodne šećere što će biti dovoljno ako imate potrebu za slatkim.

Važno je biti odmoran i imati kvalitetan san. I imati na umu kako je svakome od nas različita genetika i metabolizam i to u velikoj mjeri utječe na nas i koliko kilograma dobivamo ili gubimo.

Ako nikako ne možete postići željenu težinu, dobro je posjetiti liječnika i obaviti određene pretrage (poput aktivnosti štitnjače). Treba pronaći pravi način zaustavljanja povećanja kilograma bez ugrožavanja ukupnog zdravlja.

Usredotočite se na sebe, naučite voljeti sebe i prestanite idealizirati druge.

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj