Objavljeno 30.05.2018.

Zaboravite na ove tretmane i kosa vam nikad neće biti oštećena

Primijetili ste kako vam je kosa sve više oštećena, suha, bez života? Možda vam tretmani za kosu kojima često podliježete uzrokuju takva oštećenja.

Kosa se može oštetiti čestim manipulacijama koje su zapravo vrlo štetne za kosu, a da vi to možda niti ne znate. 

1. Ispiranje kose
Kakvom vodom ispirete kosu, jako toplom ili hladnom? Vjerujte kako je to jako bitno za zdravu i blistavu kosu. Kosu nikad ne ispirite s vrućom vodom jer ona dovodi do isušenja tjemena i šteti vlasi kose. Kosu ispirite s hladnijom vodom.

2. Feniranje i ravnanje
Pokušajte izbjegavati učestala i dugotrajna feniranja kose, jer to uvelike dovodi do oštećenja kose. Osim vrućeg i suhog zraka koje ispušta sušilo za kosu i pegla za ravnanje kose jednako je, ako ne i još više štetna za vašu kosu. Radije pokušajte kosu samo malo prosušiti te ju onda ostaviti na se prirodno osuši.

3. Bojanje kose
Boja je jako štetna za tjeme i vlas kose i ukoliko nemate sijede vlasi i ne ovisite o učestalom bojanju kose, radije se ostavite toga ili se pak bojajte 1 - 2 puta godišnje, na taj će se način tjeme 'odmoriti' od tretiranja. Ukoliko ste ovisni o bojanju (zbog sijedih vlasi) obavezno koristite boje bez amonijaka.

M.D.
Foto: pexels

Povezani sadržajKomentiraj