Objavljeno 20.05.2017.

Sve što trebate znati o laserskom uklanjanju dlačica

Mnoge se žene nakon godina i godina depiliranja i brijanja odlučuju na lasersko uklanjanje dlačica. Osobito u današnje vrijeme kada je lasersko uklanjanje dlačica sve dostupnije običnim ljudima.

U nastavku vam donosimo činjenice koje trebate znati o laserskom uklanjanju dlačica:

Nemojte tretirati dlake voskom prije tretmana, jer lasersko uklanjanje dlačica radi tako da dlaka mora biti prisutna unutar folikula. Stoga je najbolje izbjegavati depilaciju epilatorom ili voskom barem dva tjedna prije nego planirate raditi tretman. No, dobro je obrijati područje koje tretirate prije tretmana i to dan prije.

Nisu sve dlake podobne da bi se laserski uklonile. Ukoliko imate svijetle dlake možda nećete vidjeti rezultate, jer laser osim dlake uklanja i pigment unutar dlačica. Ukoliko su vaše dlake svijetle onda ne sadrže dovoljno pigmenta za uklanjanje.

Izbjegavajte sunce, jer najidealniji kandidati za esersko uklanjanje dlaka su osobe koje nisu provodile vrijeme na suncu, mjesec dana prije tretmana. Preplanula koža ima više pigmenta što otežava laseru razlikovati pigment dlake i kože. Na preplanuloj je koži tretman potencijalno manje učinkovit.

Lasersko uklanjanje dlaka nije trajno uklanjanje dlaka!

Lasersko uklanjanje dlaka nije samo jedno iskustvo, trebat će vam više tretmana. I najučinkovitije je kada se izvodi na dlačicama koje su u fazi aktivnog rasta, točnije svakih šest tjedana.

Nakon laserskog tretmana normalna je pojava crvenila i iritacija i može potrajati nekoliko dana.

I za kraj možemo samo napomenuti kako je lasersko uklanjanje dlaka još uvijek poprilično skupo bilo da se odlučite kupiti laserski epilator za kućno uklanjanje dlaka ili pak na posjetu specijaliziranoj ustanovi.

Foto: shutterstock
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu