Objavljeno 11.01.2018.

Otkrivamo što je bitnije za gubitak kilograma: Vježbanje ili ishrana?

Uvijek je vječna dilema što je bolje za gubitak suvišnih kilograma? Svatko ima svoju teoriju i rekli bismo kako su svi u pravu, no ovo je pravi način za gubitak suvišnih kilograma.

Vježbanje je vrlo važno u procesu borbe protiv kilograma, ali ne i važnije od pravile ishrane.

Ishrana


Pravilna ishrana prvi je i najbolji izbor u borbi protiv kilograma. Vrlo je bitno da si postavite ciljeve i da se držite njih. Kuhanje vam se mora iz korijena promijeniti. Morate pod hitno izbaciti velike porcije, brzu prehranu, obroke obilate ugljikohidratima, gazirana i alkoholna pića.

Osim toga morate se 'ubročiti' te nikad, ali nikad ne večerati poslije 18 sati, pogotovo ne tešku hranu. Radije neka vam izbor večere bude lako probavljivi obrok, a tamo kasnije oko 21, 22 sata priuštite si nekakvu voćku.

Vježbanje


Nadalje, vrlo je važno vježbati, da se razumijemo, ali ne korigirate li svoju prehranu samim vježbanjem malo toga ćete uspjeti postići. Vježbanje je važno kako biste oblikovali tijelo, formirali mišiće i doveli se u formu.

Najbolji način gubljenja suvišnih kilograma, a da izgledate top je kombinacija pravilne prehrane i vježbanje minimalno 3 puta tjedno.

TIP: Jedna čokolada sadrži 500 kalorija, a kako biste potrošili 500 kalorija morate prehodati 8 kilometara. Izaberite što vam je lakše!

Foto: pexels
M.D.

Povezani sadržajKomentiraj