Objavljeno 23.09.2019.

Njega lica s prirodnim maskama pripremljenima kod kuće

Danas žene sve više paze na to koje sastojke nanose na lice, zato niti ne čudi kako veliki broj njih bira bio proizvode ili one koje izrade same.

Maske za lice lako se mogu pripremiti kod kuće i u tom slučaju znate što stavljate na svoje lice. DIY maske su potpuno prirode, a u nastavku potražite koje sastojke kombinirati u masku s obzirom na tip kože.

Za suhu kožu:

- 3 žlice bademovog mlijeka
- 3 žlice hidrolata ruže
- 3 kapi bademovog ulja

Ako je vašoj koži potreban oporavak od ljetnih vrućina, mješavina ova tri sastojka vraća licu vlagu te umiruje nadraženu kožu.

Za umornu i beživotnu kožu:

- 1 žlica jogurta ili kefira
- 2 žlice kokosovog octa
- 4 žlice narančinog soka

Kombinacija ovih sastojaka daje koži energiju. Vitamin c iz naranče posvjetljuje ten, mliječna kiselina rastvara nečistoće te je koža blistava. Dok je kokosov ocat učinkoviti od jabučnog octa.

Za masnu kožu:

- 3 žlice kombucha (azijska 'čajna gljiva')
- 3 žlice hidrolata plavog kukuruznog cvijeta
- 3 kapi ulja sjemena heljde

Ovi sastojci pomažu koži da održi ravnotežu zdravih bakterija, održavaju vlažnost i djeluju protuupalno.

Za kožu sklonu aknama:

- 3 žlice kokosovog ili jabučnog octa
- 3 žlice vještičje lijeske
- pola žlice manuka meda
- 1 kap eteričnog ulja kurkume

Bogata formula je tretman koji zaustavlja bakterije koje uzrokuju akne. Dosljednom upotrebom (dva puta tjedno) u dva mjeseca ćete vidjeti rezultate.

* Prije nego nanesete masku za lice na kožu, neka ona bude čista i suha. Treba izbjegavati područja oko očiju, obrva, kose i usana.

Foto: shutterstock, pixabay
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

MariA aLice 09.12.2019.:

Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Imperija zdravlja i ljepote 18.10.2019.:

https://www.youtube.com/channel/UC7wa935F9W4BiY6a6xCnE8Q?view_as=subscriber

Komentiraj
Popularno na blogu