Objavljeno 23.01.2019.

Ajurvedska detoksikacija za ravnotežu tijela i uma

Vrijeme između zime i proljeća idealno je za čišćenje organizma, a u Termama Laško čekaju vas ajurvedski detoksikacijski vikendi gdje konačno možete naučiti kako postići balans uma i tijela i početi se hraniti pravilno i zdravo.

Pogrešna identifikacija intelekta s 'ja' i 'moje', zloupotreba ljudskih osjetila za užitke, želje, pohlepu i sebičnost, nemogućnost prilagođavanja sezonskim promjenama u prirodi. Prema Ajurvedi, ovo su tri glavna uzroka bolesti, stresa, slabljenja probave i neravnoteže cjelokupnog organizma.

Panchakarma je naziv procesa čišćenja u Ajurvedi, oslobađanja organizma od nečistoća i uma od negativnosti, jačanja imuniteta i revitalizacije tijela. Teško da ovih dana niste razmišljali o detoksikaciji i vjerojatno pročitali mnoštvo različitih pristupa i preporuka. U Termama Laško od 2012. djeluje Thermana & Veda Ayurveda Centar Laško, gdje gosti mogu uživati u raznim tretmanima za zdravlje i ljepotu, uključujući i ajurvedske detox vikende. Novi pristup, dubinsko promišljanje o sebi, tim stručnjaka iz Indije, balansirana prehrana, revitalizirajući tretmani, tečaj joge… otvorit će vam sasvim nove vidike. Program uključuje smještaj i detoksikacijski ajurvedski doručak i večeru, pijenje ljekovite termalne vode, čajeva i napitka od đumbira, neograničen ulaz u bazene i Sauna Centar, pregled kod ajurvedskog liječnika te programe animacije, opuštanja i rekreacije.

Pripremite se za detoksikacijski vikend u Termama Laško uz ajurvedske tips & tricks:

Izbjegavajte hranu koja proizvodi amu

Ama je ljepljiva toksična tvar. Neekološka hrana, genetski modificirana hrana, hrana uzgojena kemikalijama, pesticidima i kemijskim gnojivima te hrana s kemijskim aditivima proizvode amu, unose toksine u tijelo i zbunjuju prirodnu "inteligenciju" probavnog sustava i stoga ih treba izbjegavati.

Izbjegavajte tešku i sirovu hranu

Izbjegavajte teške mliječne proizvode, namirnice koje su pržene ili masne, sirovu hranu bilo koje vrste, teške deserte i namirnice koje sadrže rafinirani šećer i med. Izbjegavajte kvasac i fermentiranu hranu.

Jedite hranu koja reducira amu

Uživajte u vegetarijanskoj hrani koja je lagana, topla, kuhana i lako probavljiva. Idealne su svježe pripremljene lagane juhe i organsko povrće kuhano sa začinima i žitarice. Što se tiče voća, jedite kuhane suhe šljive i smokve za doručak zajedno s pirjanom jabukom ili kruškom. Jedite puno kuhanog lisnatog povrća – kelj i kupus jako su od pomoći. Preporučuju se lagane, ali hranjive cjelovite žitarice kao što su kvinoja, ječam, amarant i riža u manjim količinama. Kanji, tekućina nastala kuhanjem riže s puno vode, izvrstan je topli napitak i koristan za ispiranje toksina iz tijela kroz urin. Začini poput đumbira, kurkume, korijandera, komorača i piskavice pomažu u otvaranju kanala tijela i ispiranju toksina preko kože, mokraćnog sustava, debelog crijeva i jetre. Pijte puno tople vode tijekom dana jer pomaže u ispiranju toksina iz tijela kroz urin.

Ajurvedski čaj za detoksikaciju

Sastojci:
- Dvije litre vode
- 1/4 čajne žlice sjemenki kumina
- 1/2 čajne žlice sjemenki korijandera
- 1/2 čajne žlice sjemenki komorača

Upute: 
- Prokuhajte ujutro dvije litre vode i dodajte sjemenke. 
- Neka odstoji deset minuta u poklopljenoj posudi.
- Procijedite i pijuckajte tijekom dana.

PR članak

Povezani sadržajKomentari:

moip SON 06.02.2020.:

GOVORITE MOJE TESTIMONE, DOBRO DAN MOJI LJUDI HRVATSKE

ISPITIVANJE O KAKO DOBIO SAM ZAJEDNIK DA KUPIM KUĆU OD NEKRETNOG I GENUJNOG KREDITA Kompanije POZOVIMO Kreditnu tvrtku gradske banke. Danas sam VELIKO SREĆAN I BOG blagoslivljam kredit gradske banke
,
Zovem se Katica Dolazim iz HRVATSKE i zadnjih 5 mjeseci tražim originalnu kreditnu tvrtku za kupnju kuće
sve što sam dobio bila je gomila prevare koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju
dana, uzeli su mi novac ne dajući ništa zauzvrat, sve
nada mi se izgubila, zbunio sam se i frustrirao, nikad nisam htio imati bilo kakve veze s tvrtkama koje daju kredite na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca od
prijatelju, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći to
ona poznaje tvrtku za zajam koja mi može pomoći u bilo kojem iznosu zajma
potreban mi je s vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, da je upravo dobila
zajam od njih, usmjerila me prema tome kako se prijaviti za kredit, jesam
baš kao što mi je rekla, prijavila sam se s njima na Email: (citybankloan123@gmail.com) Nikad nisam vjerovala, ali pokušala sam i na svom
najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
Opet sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu na takvom zajmu
tvrtke poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama na svim mjestima,
molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit
 (citybankloan123@gmail.com) nikada vas neće iznevjeriti, i
vaš život će se promijeniti kao što je to učinio. Brzo kontaktirajte (citybankloan123@gmail.com) danas i od njih dobijte svoj zajam, Bog blagoslovi tvrtku za kredit gradske banke za njihovu stvarnu ponudu zajma.
 Obavezno kontaktirajte tvrtku za izdavanje gradske banke zbog svog zajma jer sam kredit bez uspjeha dobio od ove tvrtke.

Komentiraj