Objavljeno 30.09.2019.

Serija Sluškinjina priča - sadržaj i epizode

Ova dramska serija, utemeljena na nagrađenom bestseleru Margaret Atwood, govori u životu u distopijskom Gileadu, totalitarnom društvu smještenom na teritoriju nekadašnjih Sjedinjenih Američkih Država.

Epizoda 9

Offred se upušta u opasni zadatak za pokret otpora. Janine se seli na novo mjesto. Serena Joy posumnja u zapovjednikovu nevjeru.

9.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Gilead je suočen s ekološkim katastrofama i demografskih padom, a njime upravlja izopačeni fundamentalistički režim koji prema ženama postupa kao prema državnoj imovini.

Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) sluškinja je u zapovjednikovom kućanstvu, a pripada kasti žena prisiljenih na seksualno ropstvo, što je posljednji očajnički pokušaj da se obnovi stanovništvo razorenog svijeta. 

U tom bešćutnom društvu gdje jednu krivu riječ može platiti glavom, Offred balansira između zapovjednika, njihovih okrutnih žena, kućanica marthi i ostalih sluškinja, gdje svatko može biti gileadski špijun. Ona ima samo jedan cilj: preživjeti i naći kćer koju su joj oduzeli.

Serija je osvojila Primetime Emmy 2018. u nekoliko kategorija; Zlatni globus 2018. za najbolju dramsku TV seriju i najbolju žensku ulogu u dramskoj TV seriji (Elisabeth Moss) te nominacija za najbolju sporednu žensku uloga (Ann Dowd); nominacije za Zlatni globus 2019. te na desetke različitih strukovnih nagrada od produkcije, adaptiranog scenarija, fotografije, šminke i td.

Izvor: hrt.hr


Povezani sadržajKomentiraj