Objavljeno 08.08.2019.

Serija Riviera - sadržaj i epizode

Neil Jordan, dobitnik Oscara za originalni scenarij, autor je 'Riviere', ambicioznog emocionalnog trilera u deset dijelova čija je radnja smještena u luksuzni svijet ultrabogataša.

Epizoda 7

Interpol steže obruč oko Georgine, ali ona i Carver ne odustaju od nauma da istragu privedu kraju. Irina Negrescuu odaje obiteljsku tajnu...

7.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Radnja serije Riviera smještena je na francuskoj rivijeri, a prati život američke kustosice Georgine Clios i moralni pad koji ona doživi nakon nasilne smrti muža, milijardera Constantinea Cliosa. U svojoj intimnoj odiseji spoznaje koliko je malo toga zapravo znala o suprugu i upoznaje mračni svijet korupcije i organiziranog zločina koji vrebaju u pozadini života superbogataša.

Nastojeći doznati istinu o smrti svojeg supruga, Georgina biva uvučena u svijet laži, prijevara i zločina. Autor ovog ambicioznog emocionalnog trilera čija je radnja smještena u luksuzni svijet ultrabogataša je Neil Jordan, dobitnik Oscara za originalni scenarij, dok u glavnoj ulozi pratimo Juliu Stiles, poznatu po filmovima Deset razloga zašto te mrzim i Plešimo zajedno.

Neil Jordan: 'Riviera je u svojoj srži pripovijest o zaista besramno bogatima.'

Glavni likovi:

Georgina (Julia Stiles)
Bistra djevojka s američkog Srednjeg zapada koja se udala u milijardersku obitelj. Isprva kustosica bogatom filantropu i kolekcionaru Constantineu Cliosu, upušta se s njime u ljubavnu vezu koja završava brakom. Iako Constantineova bivša žena Irina ne dijeli to mišljenje, Georgina zna da se ona i njezin muž vole. No njezin se život iz temelja poljulja nakon što joj muž pogine u zagonetnoj eksploziji na velikog jahti ruskog oligarha. Događaji se nakon toga počnu raspletati domino-efektom, a Georgina pokrene vlastitu istragu kako bi otkrila tko joj je ubio muža i zašto.

Robert Carver (Adrian Lester)
Riplijevski mešetar umjetninama koji tu i tamo poneko djelo krivotvori, sklon je zaviriti i s onu stranu zakona, a svijetom superbogataša kreće se suvereno. Georginin stari prijatelj i pouzdanik.

Irina (Lena Olin)
Constantineova prva žena koja Georginu doživljava kao uzurpatoricu, onu koja je rastočila Irininu predodžbu o vlastitom matrijarhatu. Irina u tom dvoboju ima dva oružja: odanost svoje djece i moćni društveni položaj koji je stekla na Rivijeri. Ali Georgina se nametne kao dostojna protivnica u obje arene, a kako ona jača, tako se Irinina psiha sve više raslojava.

Izvor:hrt

Povezani sadržajKomentiraj