Objavljeno 08.08.2019.

Serija Riviera - sadržaj i epizode

Neil Jordan, dobitnik Oscara za originalni scenarij, autor je 'Riviere', ambicioznog emocionalnog trilera u deset dijelova čija je radnja smještena u luksuzni svijet ultrabogataša.

Epizoda 6

Policija ispituje obitelj Clios nakon njihove svečane priredbe. Delormes otkrije olupinu jahte koja bi mogla izazvati drastičan preokret...

6.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Radnja serije Riviera smještena je na francuskoj rivijeri, a prati život američke kustosice Georgine Clios i moralni pad koji ona doživi nakon nasilne smrti muža, milijardera Constantinea Cliosa. U svojoj intimnoj odiseji spoznaje koliko je malo toga zapravo znala o suprugu i upoznaje mračni svijet korupcije i organiziranog zločina koji vrebaju u pozadini života superbogataša.

Nastojeći doznati istinu o smrti svojeg supruga, Georgina biva uvučena u svijet laži, prijevara i zločina. Autor ovog ambicioznog emocionalnog trilera čija je radnja smještena u luksuzni svijet ultrabogataša je Neil Jordan, dobitnik Oscara za originalni scenarij, dok u glavnoj ulozi pratimo Juliu Stiles, poznatu po filmovima Deset razloga zašto te mrzim i Plešimo zajedno.

Neil Jordan: 'Riviera je u svojoj srži pripovijest o zaista besramno bogatima.'

Glavni likovi:

Georgina (Julia Stiles)
Bistra djevojka s američkog Srednjeg zapada koja se udala u milijardersku obitelj. Isprva kustosica bogatom filantropu i kolekcionaru Constantineu Cliosu, upušta se s njime u ljubavnu vezu koja završava brakom. Iako Constantineova bivša žena Irina ne dijeli to mišljenje, Georgina zna da se ona i njezin muž vole. No njezin se život iz temelja poljulja nakon što joj muž pogine u zagonetnoj eksploziji na velikog jahti ruskog oligarha. Događaji se nakon toga počnu raspletati domino-efektom, a Georgina pokrene vlastitu istragu kako bi otkrila tko joj je ubio muža i zašto.

Robert Carver (Adrian Lester)
Riplijevski mešetar umjetninama koji tu i tamo poneko djelo krivotvori, sklon je zaviriti i s onu stranu zakona, a svijetom superbogataša kreće se suvereno. Georginin stari prijatelj i pouzdanik.

Irina (Lena Olin)
Constantineova prva žena koja Georginu doživljava kao uzurpatoricu, onu koja je rastočila Irininu predodžbu o vlastitom matrijarhatu. Irina u tom dvoboju ima dva oružja: odanost svoje djece i moćni društveni položaj koji je stekla na Rivijeri. Ali Georgina se nametne kao dostojna protivnica u obje arene, a kako ona jača, tako se Irinina psiha sve više raslojava.

Izvor:hrt

Povezani sadržajKomentiraj