Objavljeno 30.04.2020.

Serija Posljednja truba - sadržaj i epizode

Rat i ljubav susreću se u ovoj seriji cijenjenog autora i dobitnika nagrade BAFTA Petera Moffata, čija je radnja smještena u 1960-e godine.

Epizoda 6

Joea čeka prijeki sud zbog kršenja naredbe. Ed se ponudi da ga zastupa. Bojeći se da bi Yusri Nacionalna oslobodilačka fronta mogla nauditi, Armstrong napusti bazu kako bi je pronašao. Dr. Russell odbije pomoći Alison oko pobačaja. Na suđenju očajna Honor sazna za Joeovu tajnu prošlost. Martha otkrije šokantnu istinu o tajnim pregovorima britanske vlade. Markham prekrši propise i preda Edu dokaze koji će mu pomoći na Joeovu suđenju.

6.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Aden, 1965. Britanska Kraljevska vojna policija pokušava ugušiti veliki ustanak. Napetosti rastu u užarenoj pustinji. Bilo kakva pogrešna procjena mogla bi donijeti smrt.

No život i ljubav moraju se nastaviti. To je vrijeme razuzdanih šezdesetih. Seksualna emancipacija, zavodljiva nova glazba i skandalozna moda dopiru i do ležaljki u glamuroznome Klubu BP.

Odnedavno oženjeni satnik Joe Martin, kojem je dodijeljena prva služba, privikava se na novu ulogu uzornog muža i časnika, potiskujući svoju neumornu potrebu za nečim višim. Njegova supruga Honor očajnički ga želi usrećiti. No, koliko dobro poznaje muškarca za kojeg se udala? 

Alison sušta je suprotnost nedužnoj mladoj Honor i uživa u tome da odvlači svoju novu prijateljicu na krivi put. Njezin muž poručnik Ed Laithwaite progresivan je mislilac koji se odvaja od ostatka postrojbe i nikako mu ne odgovara arogancija Britanskoga Carstva. 

Mary Markham smatra da su odanost, služba i diskrecija važniji od svega. Ona je udana za bojnika Harryja Markhama, principijelnog vođu postrojbe koji se najviše ponosi činjenicom da još nije izgubio nijednog vojnika.

No ovdje, u osami nepoznate zemlje, ništa nije sigurno i veze će doći na kušnju kako pritisak i strasti budu jačali. Bešćutni rat donosi opasnost i izdaju te će dovesti u pitanje kodeks koji upravlja životom svakog vojnika.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržajKomentiraj