Objavljeno 26.02.2020.

Serija Novine - sadržaj i epizode

Domaća dramska serija 'Novine', čiji je jedinstveni spoj minucioznog bavljenja dnevnom politikom i poetičnosti prepoznao i ponajveći svjetski streaming servis 'Netflix'...

Epizoda 10 / Sezona 3

Zadnja epizoda treće sezone i finalna epizoda cijele serije donosi završno svođenje računa i konačne obračune protagonista. Glavni urednik Martić izbjegava vlasnika "Novina" Ljubičića , ali konačna odluka o sudbini lista sve je bliža. Nakon selidbe sestre (Marina Redžepović) i nećaka u Beograd, Dijana (Branka Katić) ostaje sasvim sama. Poslije odrađenog ubojstva prilikom namještenog bijega iz zatvora lopova Janjića šefica tajne službe Katarina Jerkov podnosi ostavku. Predsjednik Vrhovnog suda Sabol je uhićen, a sudac Mihalić se sprema preuzeti funkciju. Gradonačelnik Kardum spreman je pak preuzeti funkciju premijera, ali aktivist društva za zaštitu pasa Mišo za njega i svoju bivšu prijateljicu Žanu ima druge planove. Predsjednik Tomašević se napokon pristaje suočiti s Blagom.

33.
EPIZODA

3.
SEZONA

HRT1

Žarište promatranja serije 'Novine' selilo se iz sezone u sezonu prikazivanja - u prvoj je sezoni naglasak bio na ustanovljavanju (poražavajućeg) stanja u suvremenom tiskanom novinarstvu; druga se bavila politikom u užem smislu kroz praćenje drugog kruga jednih manje ili više hipotetičnih predsjedničkih izbora; nova će se, treća i posljednja, sezona baviti vjerojatno ključnom institucijom svakog demokratskog društva - pravosuđem i njegovim stranputicama. 

Pokretač radnje je dugogodišnji sudski spor koji fond kuponske privatizacije "Domovina" vodi protiv domovine, Republike Hrvatske. Proces se napokon primakao kraju, a ulog, uz godinama nagomilavane kamate, nije mali - tristo milijuna eura proračunskog novca...

Početak radnje treće sezone serije zatiče nas godinu dana nakon završetka zbivanja druge - brutalno populistička kampanja bivšeg gradonačelnika metropole Ludviga Tomaševića (Dragan Despot) doprla je do birača i on je novoizabrani predsjednik države. Iako obojica posjeduju člansku iskaznicu iste stranke, razdor između predsjednika Republike Tomaševića i predsjednika Vlade Lozančića (Boris Svrtan) sve je dublji, i to upravo zbog spora s fondom "Domovina". Uglavnom iz koruptivnih razloga, Tomašević igra na strani fonda, a premijer, koji je za proračun odgovoran, i nema izbora nego navijati za "svoju" stranu, stranu države. Obojica pritišću istog, ključnog čovjeka koji će odlučiti o ishodu spora - suca Zvonimira Mihalića (Draško Zidar) kojeg uopće ne zanima pravedna presuda nego lokacija zemljišta na kojem će njegov sin Karlo (Filip Juričić) podići privatnu kliniku...

Novi gradonačelnik prijestolnice - koji je to postao na inicijativu premijera Lozančića - dobro nam je poznati biznismen kriminalne prošlosti i stari vlasnik "Novina" Mario Kardum (Aleksandar Cvjetković). Njemu i njegovim mafijaškim kompanjonima Iliji Bubalu (Darko Milas), dogradonačelnici i bivšoj novinarki "Novina" Alenki Jović (Olga Pakalović) te sumnjivom novinaru Matku Jakovljeviću (Livio Badurina) posao ponovno cvjeta - središtem grada zaredali su požari zaštićenih kulturnih dobara, građevinske dozvole za ispražnjene parcele nikad se nisu brže izdavale, anonimne privatne tvrtke dobivaju gradske komunalne poslove pa tako jedna od njih, "Faunyx", dobiva posao zbrinjavanja gradskih pasa lutalica kojih, čini se, nikad nije bilo više...

Redakcija "Novina" također je pred novom rundom previranja. Novi vlasnik Lovro Ljubičić (Siniša Popović) razmišlja kako o otkazima, tako i o novom glavnom uredniku. Potencijalni kandidat, šef redakcije unutrašnje politike Nikola Martić (Trpimir Jurkić), rastrzan je lojalnošću prema starom uredniku Martinu Vidovu (Zijad Gračić). Dijana Mitrović (Branka Katić) možda je zadnja od novinarskog kadra koja je zadržala nešto od starog žara, ali i ljubavi prema ostalim životnim radostima kao što je nova romantična (i preljubnička) veza s bivšim razrednim kolegom Joškom Jerkovom (Krešimir Mikić). Vera Papo (Helena Minić Matanić) novinarski pokriva rasplet oko spora s fondom "Domovina", dok Tena Latinović (Tihana Lazović) istražuje mutne poslove novog gradonačelnika Karduma...

Kao i u drugoj, i u trećoj će se sezoni poznatom mnoštvu stalnih likova pridružiti i više novih: šefica tajne službe Katarina Jerkov (Daria Lorenci Flatz) sa suprugom Joškom (Krešimir Mikić), internacionalni kradljivac skupocjenih satova Anton Janjić (Dražen Čuček), aktivisti društva za zaštitu pasa Žana (Nadia Cvitanović) i Mišo (Paško Vukasović), ljubavni par zrelih godina na meti iznuđivača (Gordana Gadžić i Ivan Bekjarev), novi papinski nuncij (Mirko Soldano) i drugi...

Novi stari lik je, naravno, i grad Rijeka u ulozi prijestolnice; novi jer je - za razliku od prijašnjih sezona - ovaj put prikazana u svom ljetnom, suncem okupanom mediteranskom ugođaju koji još više ističe mračna događanja u prvome planu.

Scenarist serije i dalje je poznati novinar i književnik Ivica Đikić, nepromijenjenu filmsku ekipu i u ovoj sezoni predvodi redatelj Dalibor Matanić, a seriju za HRT realizira neovisni proizvođač "Drugi plan" producenata Miodraga Sile i Nebojše Tarabe.

Izvor: hrt

Povezani sadržajKomentari:

Susan Benson 06.03.2020.:

Pozdrav dame i gospodo.
Moje ime je Susan Benson, zajmodavac sam i također financijski savjetnik. Ako vam je potrebna financijska stabilnost, ja sam prava osoba za kontaktiranje, ne pozajmljujem samo novac, nekome dajem i financijske savjete. Moj glavni prioritet je vaša financijska stabilnost, slobodno mi pošaljite poruku i bit ću vam na usluzi 24 sata.

Ako vam je hitno potrebno financijsko pojačanje, ja sam prava osoba za kontakt, dajem sve vrste zajma, bilo da se radi o ličnom zajmu, komercijalnom zajmu ili trebate zajam iz bilo kojeg drugog razloga, savjetujem vam da kontaktirate moju firma putem adrese {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ili mi direktno pošaljite poruku na WhatsApp putem: +447903159998} i primite odgovor u trenu.

Moja firma je sveobuhvatna firma za finansijske usluge koja je posvećena tome da vam pomogne u poboljšanju dugoročnog financijskog uspjeha.

Značajke i korist;
✓ Možete podnijeti zahtjev za kredit bilo kad i bilo gdje.
✓ Možete posuditi od 1.000 do 20 miliona evra
✓ Primite zajam u roku od 24 sata.
✓ Značajna kamatna stopa od 3,0%
✓ Dobijate šansu za odabir datuma otplate, bilo tjedno, mjesečno ili godišnje u trajanju od 1-30 godina.
✓ Jednostavna internetska aplikacija.
✓ Personalizirane smjernice i stručnost.
√ Financijsko savjetovanje

Da li vam je toliko teško dobiti kredit od lokalnih banaka ili drugih finansijskih instituta? A zabrinuti ste da nećete moći dobiti kredit? ne brinite više, jer moja je kompanija pomogla brojnom broju pojedinaca i organizacija koji se suočavaju sa financijskim teškoćama u cijelom svijetu. Kada se prijavite za nas, prijavljujete se pouzdanoj kompaniji koja brine o vašim finansijskim potrebama. Vi ćete biti zbrinuti tokom celog procesa.

Za više informacija o našoj ponudi zajma, molimo pošaljite nam vaš zahtjev za kredit putem:
Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp: +447903159998

Što se tiče finansiranja, trenutno smo najbolja opcija. Ne grešite ako nas ignorišete, kontaktirajte nas odmah i započnite.

Mariano Vasquez 04.03.2020.:

sretan sam što danas ovdje dijelim svoje svjedočanstvo sa svijetom kojeg nikada ne zamišljam kako to radim, ali pun sam radosti i želim da im drugi pomognu. Po struci sam uredski sekretar, imam dvoje djece sa suprugom. Suprug me napustio i našu djecu bez ikakvog objašnjenja, upravo je napustio kuću i sljedeće što sam čuo da vidi drugu ženu, pokušao sam svim mogućim sredstvima da ga vratim kući, ali čudno se ponašao prema meni i čak zapostavio djecu. Bio sam frustriran i devastiran, tražio sam pomoć iz različitih uglova dok nisam vidio post o dr. Ajayi-u koji je doveo čaroliju. Kontaktirao sam vračara čarolije koji mi je rekao što da radim. Uvjeravao me da će baciti čaroliju i sve će biti dobro u roku od tri dana, ali bio sam sumnjičav, razmislio sam o tome prije nego što sam ga napokon kontaktirao, zajedno smo prošli postupak i na moje iznenađenje čarolija je radila i moj suprug vratio se kući i kleknuo da moli za oproštaj, ali prvo mu je bio poziv iznenađenja jer nismo razgovarali oko 6 mjeseci. Dr Ajayi je zaista čovjek njegovih riječi, ako imate problema u svojoj vezi ili bilo kojem aspektu svog života, obratite se čarobnjaku dr. Ajayi-u za trajno rješenje.

E-pošta: drajayi1990@gmail.com
WhatsApp broj: +2347084887094

Komentiraj