Objavljeno 30.08.2019.

Serija Noćni upravitelj - sadržaj i epizode

Izvrsna britanska serija "Noćni upravitelj" snimljena je prema istoimenom romanu majstora špijunskih trilera Johna Le Carréa.

Epizoda 8

Dok Roper zaključuje prodaju s kupcima i sve je bliže da otkrije izdajicu, Pine i Burr moraju se boriti da spase operaciju, ali i vlastite živote.

8.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Protagonist serije je noćni upravitelj hotela kojeg vladina agentica unovači da se ubaci u najuži krug okrutna krijumčara oružja.

U Kairu na vrhuncu Arapskoga proljeća noćnog upravitelja hotela Jonathana Pinea za pomoć zamoli prelijepa Sophie Alekan. Kao ljubavnica moćna, ali opasna vlasnika hotela, Sophie ima dokaze o prodaji oružja koja bi mogla skršiti ustanak naroda. Misleći da mora postupiti ispravno, Pine se javlja prijatelju u britanskom veleposlanstvu. Ali njegovi ga postupci slučajno uvuku u zastrašujući svijet okrutna krijumčara oružja Richarda Ropera. Kada Sophiene informacije dođu do Angele Burr, vladine antikorupcijske agentice koja želi uništiti Roperovo carstvo, krtica iz njezine mreže pokrene niz događaja koji završe tragično.

Tri godine poslije, kad se opet sretnu u Švicarskoj, Pine vidi priliku da se osveti. Javi se Angeli Burr i zajedno smišljaju plan da Roperovu organizaciju sruše iznutra. Pine zasluži Roperovu zahvalnost kada mu spasi sina od pomno koreografirane "otmice" gdje umalo da ne izgubi život. Pine stječe povjerenje Roperova najužeg kruga i zamjenjuje njegova savjetnika Corkorana postavši Roperov vjerni pomoćnik.

Kada Pine dozna za veliku prodaju oružja, vrijeme je da britanska obavještajna službe djeluje. Ali tako se pokazuje Ahilova peta cijele operacije. Roperovi pipci sežu duboko u tajnu službu i Pineov je identitet ugrožen. Kad izgubi vezu sa svojim saveznicima, Pine mora vlastitom snalažljivošću preživjeti borbu sa svojim zakletim neprijateljem, a njegova voditeljica Burr mora odvagnuti vrijednost jednoga života u usporedbi s rušenjem zločinca čije su ruke jako krvave.

Izvor: hrt

Povezani sadržajKomentiraj