Objavljeno 26.10.2019.

Serija Mala kuća u preriji - sadržaj i epizode

Godina je 1878. U tijeku je osvajanje zemlje, a među mnogima koji su u potrazi za novim životom na novoj zemlji je i obitelj Ingalls: Charles, njegova mlada žena Caroline i njihove tri kćeri - Mary, Laura i Carrie.

Epizoda 46

Svi u Walnut Groveu jako su uzbuđeni zbog proslave sto godina Sjedinjenih Američkih Država i za tu će prigodu grad organizirati piknik na kojem će biti igara i vatrometa. Novi stijeg izradit će Yuli Pytakov, ruski doseljenik koji je došao u Walnut Grove sa ženom i sinčićem. Nažalost, svima pokvari raspoloženje drastično povećanje poreza koje pogađa siromašnije obitelji poput Ingallsa. Charles i još nekoliko odraslih ljuti su na državu, ali onda im se njihove vlastite brige učine trivijalnima u usporedbi s kušnjama jedne osobe kakve ostatak gradića ne može ni zamisliti. To ih sve podsjeti na to kakav je život drugdje u svijetu, izvan Amerike.

46.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT3

Ukrcavši to malo stvari koje posjeduju u kola, oprostili su se s prijateljima i rođacima u Wisconsinu i pridružili se onima koji su krenuli na Zapad. Putovanje ih dovodi u novi dom u Plum Creek, na ravnice Minnesote.

Serija je snimljena prema romanima Laure Ingalls Wilder i prati život njezine obitelji na Srednjem zapadu krajem 19. stoljeća.
Ova omiljena serija emitirala se u SAD-u od 1974. do 1983. godine.

Bila je nominirana za 3 Zlatna globusa, osvojila je 17 nagrada i još 39 nominacija.

Izvor: hrt.hr





Povezani sadržaj



Komentiraj