Objavljeno 03.05.2020.

Serija Kud puklo da puklo - sadržaj i epizode

Kud puklo da puklo je serija smještena je u živopisni Oštrovac, selo na rubu nacionalnog parka. U središtu priče su rendžer nacionalnog parka Damir i doktorica Katarina koja zbog djedove oporuke dolazi živjeti u Oštrovac.

Epizoda 66

Denis pokušava uvjeriti Katarinu kako njena prevara nije bitna za njihovu vezu. Želi da ostanu zajedno i da sve bude kao prije. Katarina ipak osjeća nešto za Damira pa prekida s Denisom. Denis ljutit odlazi u šumu. Milica diže paniku da bi mogao dignuti ruku na sebe. Katarina ga kreće tražiti zajedno s Damirom koji stalno ima ljubomorne ispade. Milin plan da useli Ljiljanu u Milkinu kuću je stalno u opasnosti. Ljiljana želi prodati kuću, Josip i Diana je žele kupiti, Mile namješta da do prodaje ipak ne dođe. Milica ucijeni Krešu – zvat će policiju i prijaviti ga ako ne ode iz sela i tako ostane bez novca. Krešo se razočara u Tomislava koji po tko zna koji put ispada negativac. No, Tomislav ovaj put nije uz Milicu, i njemu su se smučile njene smicalice i podvale. Katarina shvati da Denis glumi patnika i da nije ozlijeđen, a Damir joj ide na živce jer koristi svaku situaciju da prokaže Denisa. Umorna od obojice, tjera ih od sebe govoreći da ih više ne želi vidjeti. Denis i Damir se, poput dva bika, bore za njenu naklonost. Tomislav moli Krešu da mu oprosti što Krešo i čini. Tomislav se suprostavlja Milici govoreći joj da ga ostavi na miru i da je ne želi više u svom životu. Milica bijesna odlazi. Diana postavlja Josipu ultimatum – kad dobije novac od Đurine kupaonice, očekuje da se presele u Gospić kako bi započeli život daleko od roditelja. Mile i Stipe razbijaju glavu kako da nagovore Ljiljanu da ostane u selu, barem do trenutka kada će Oštrovac potvrditi status sela.

66.
EPIZODA

1.
SEZONA

NOVA TV

Katarinin djed Đuro koji je većinu života proživio kao samotnjak, oporukom ostavlja milijun eura svojim unucima Katarini, Tomislavu  i Kreši, ali uz uvjet da godinu dana provedu u njegovoj derutnoj kući u Oštrovcu. U slučaju da ne uspiju u tome, novac pripada selu.

Kako je selo na rubu propasti - mladi odlaze, nema perspektive - ovaj novac bi mogao značiti njegov spas. Zato će selo, barem ispočetka, raditi sve kako bi Đurine unuke 'istjeralo' i dobilo taj milijun. 

Na čelu mjesnog odbora je Damirov otac Mile, dok njegov ljutiti oponent Sveto radi sve kako bi zasjeo na njegovu poziciju. U odboru su još i konzervativna učiteljica Barbara, svećenik Mirko, Milin najbolji prijatelj Stipe i Ane, vlasnica lokalne krčme. Svaki od njih, osim svećenika, vidi nekakav svoj interes u 'tjeranju' Đurinih unuka iz sela, ali to ne smiju raditi preočito i javno.

Đurini unuci se tako moraju boriti i sa selom i sa svakodnevnim egzistencijalnim nedaćama - u Đurinoj kući nema ni struje ni vode pa je njihov boravak u selu na neki način i bitka za preživljavanje u uvjetima na koje kao gradska djeca nisu navikli. Da situacija bude još teža, u borbi za Đurin milijun, nisu jedinstveni nego Tomislav, pod velikim utjecajem svoje majke Milice, radi sve kako bi Krešu i Katarinu eliminirao kao potencijalne nasljednike i sav novac zadržao za sebe.

Kako Damir jako brzo počne razvijati osjećaje prema Katarini, to će zajedno s prijateljima: Svetinim sinom, lokalnim majstorom Josipom i Stipinim sinom Ljubom, lokalnim policajcem, pomagati Katarini i unucima da im život u mjestu bude što lakši i tako dolaziti u sukobe i s ocem i s ostalim mještanima, a posebice s Aninom kćerkom Snježanom koja je zaljubljena u njega i želi da Katarina ode. I Katarina će uskoro početi osjećati nešto prema Damiru, ali će se kočiti zbog zaručnika kojeg ima u Zagrebu pa će njeno ponašanje Damira prilično zbunjivati.

 Uz te vanjske prepreke, između nje i Damira postoje i na prvi pogled nepremostive zapreke u karakterima. On je pomalo konzervativni lokalni galeb koji misli da zna „što žena treba i gdje joj je mjesto“ dok je Katarina emancipirana i snažna ličnost, tvrdoglava na djeda Đuru.

Ovako postavljena ljubavna priča garantira i komične i romantične zaplete u maniri klasičnih romantičnih komedija, dok su svi ostali živopisni likovi, kako seljani tako i obitelji Đurinih unuka u gradu, garancija zapleta u kojima će se komične situacije ispreplitati sa stvarnim i životnim problemima.

Izvor: novatv

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu