Objavljeno 03.04.2019.

Serija Inspektor George Gently - sadržaj i epizode

Nakon ubojstva supruge, koje je počinio zloglasni gangster Joe Webster, inspektor George Gently (Martin Shaw) razmišlja o povlačenju iz policije. No kada dozna da je Webster bio na sprovodu jedne žrtve u Northumberlandu, odluči preuzeti slučaj kako bi kriminalcu stao na put.

Epizoda 24

Newcastle, 1970. Gently se iz policije povlači na najvišem profesionalnom nivou kad mu tajna antikorupcijska policijska jedinica pristupi s primamljivom ponudom za kraj. Neriješeni slučaj mlade djevojke ubijene prije četiri godine u gradu Washingtonu u grofoviji Durham Gentlyja dovodi do Clementsa, karizmatičnog političara koji neustrašivo gura svoj plan za političku reformu na sjeveru sa sve većom povezanošću s Europom, a prognoziraju mu i poziciju budućeg premijera. Kad ih istraga dovede do mutne mreže sindikata i političke intrige, pa se Bacchus i Rachel nađu u opasnosti, hoće li Gently učiniti nezamislivo i zaobići pravdu? Kako Bacchus i Gently mogu popraviti svoj zahlađeni odnos? Suočeni sa smrtnom opasnošću, kako će Gently i njegov tim preživjeti?

24.
EPIZODA

8.
SEZONA

RTL

Inspektor George Gently - uverljiva retrospektiva života na sjeveroistoku Engleske, točnije u Newcastle upon Tyne, Northumberlandu i Durham okrugu šezdesetih godina, kada je smrtna kazna za okorjele kriminalce još uvijek bila na snazi, jedna je od najvoljenijih britanskih TV kriminalističkih serija o detektivima, u žanru koji su Britanci doveli do savršenstva te u kojem vlada ogromna konkurencija, što samo govori o veličini 'Inspektora George Gentlyja'. 

Briljantna serija, koja se djelomično oslanja na priče Alana Huntera, u produkciji BBC-ja One, doživjela je 8 sezona (25 epizoda) u kojima se ne radi samo o zapletima i raspletima, koji su majstorski razrađeni mora se priznati - već sve epizode imaju i svoju poantu, krase je izvrsni dijalozi te jedinstveni stil i atmosfera. 

Svaki uspješan detektiv ima svoj oslonac i uzdanicu, 'svog doktora Watsona', svoju desnu ruku, svoju suprotnost i učenika pa tako staložen i promišljen inspektor Gently ima Johna Bacchusa, detektiva usijane glave. I upravo ta suprotnost u karakterima sjajno su posložila dva sjajna britanska glumca, Martin Shaw i Lee Ingleby, koji čine savršene partnere, koji su osobinama svojih likova usadili tipični britanski humor i srdačnost.  Serija je briljantna i na drugim poljima - filmska fotografija odlična, lokacije i scene izvrsno složene i izabrane te je pravi užitak gledati kako ova dva policijska službenika, Gently, koji želi pravdu igrajući po pravilima, te nedisciplirani Bacchus, kojeg jedino zanima kako doći do rezultata što prije, obavljaju posao u vrijeme kada DNK testova nije bilo, a tmuran sjever Britanije bio je još tmurniji.

Izvor: rtl

Povezani sadržajKomentiraj