Objavljeno 15.03.2017.

Serija Genij - sadržaj i epizode

Premijera serijala 'Genij' biti će prikazana 23.travnja u 21:55 h na National Geographicu, sa oskarovcem Geoffreyjem Rushom u ulozi jednog od najvećeg znanstvenika našeg doba, Alberta Einsteina.

Epizoda 1

Serija počinje u Einsteinovim tinejdžerskim godinama kada se suprotstavlja ocu i napušta školu u Njemačkoj kako bi studirao u Švicarskoj. Ljubav prema ženama i strast prema teorijskoj fizici postaju sve jači te ostavlja svoju prvu ljubav - Marie Winteler, kako bi se upustio u vezu sa zagonetnom studenticom fizike Milevom Maric. Njihova burna romansa donosi im probleme s profesorima, ali i neočekivanu trudnoću zbog koje oboje moraju svoje snove staviti na drugo mjesto. Einstein je bio prisiljen zaposliti se kao činovnik u uredu za patente na nagovor bliskog prijatelja Michelea Bessa. U želji da se probije u znanstvenoj zajednici, Einstein u jednoj godini objavljuje pet originalnih radova privukavši time pozornost mnogih, uključujući znanstvenika koji će postati njegov najljući protivnik, dr. Philippa Lenarda.

1.
EPIZODA

1.
SEZONA

National Geographic

Popularni hollywoodski glumac Geoffrey Rush glumit će Alberta Einsteina u serijalu od 10 epizoda izvršnih producenata i dobitnika nagrade Oscar Briana Grazera i Rona Howarda. Produkciju potpisuje Fox 21 Television Studios i Imagine Television.

U sporednim ulogama pojavit će se Emily Watson, Johnny Flynn, Samantha Colley, T.R. Knight, Seth Gabel i Vincent Kartheiser.

Iako Einsteinova znanstvena dostignuća i danas izazivaju strahopoštovanje i divljenje mnogih, malo ljudi zna cijelu životnu priču o burnom privatanom životu najgenijalnijeg čovjeka 20. stoljeća - Alberta Einsteina. Premijera igranog serijala 'Genij' bit će prikazana u Hrvatskoj 23. travnja u 21:55h na National Geographic-u, a sam serijal istražuje njegova nevjerojatna profesionalna postignuća, kao i njegove burne, strastvene i složene privatne odnose sa obitelji, ženama i kolegama.

Serijal 'Genij' prati Einsteinov uspon od skromnih početaka kao maštovitog i buntovnog vizionara, do stjecanja statusa čovjeka koji je “otkrio tajne svemira” objavivši teoriju relativnosti. S druge strane vidjet ćemo i njegovu potpuno nepoznatu i dosad nikad ispričanu stranu - hladnokrvnost i bešćutnost u najbližim osobnim odnosima, uključujući one s vlastitom djecom, dvjema suprugama i nekoliko žena sa kojima je imao afere.

Serija je smještena u razdoblje globalnih nemira popraćenih svjetskim ratovima. Suočen s rastućim antisemitizmom u Europi, špijuniranjem i potencijalnim nuklearnim uništenjem svijeta, Einstein se nalazi između zahtjevnih uloga oca, muža i znanstvenika dok je njegov vlastiti život u opasnosti.

PR članak

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu