Objavljeno 10.06.2018.

Nova serija Sin - sadržaj i epizode

Nova američka serija 'Sin', snimljena prema istoimenom bestseleru Philippa Meyera nominiranom za Pulitzerovu nagradu, impresivna je saga koja obuhvaća 150 godina obitelji McCullough.

Epizoda 8

Prerijski Cvijet se 1849. godine dvoumi između ljubavi i dužnosti. Godine 1915. Pete se sve više zbližava s Mariom, a Eli Phineasu odaje opasnu tajnu.

8.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Deset jednosatnih epizoda prati priču o preobražaju Elija McCullougha, u interpretaciji slavnoga Piercea Brosnana, od dobrodušnog i nedužnog doseljenika do proračunatog nasilnika koji na Divljem zapadu izgubi sve i nakon toga počne stvarati rančersko-naftašku dinastiju nenadmašenog bogatstva i povlastica. Serija "Sin" dobro pokazuje kako Elijeva nemilosrdnost i žeđ za moći imaju posljedice koje zahvaćaju nekoliko naraštaja dok McCulloughovi postaju jedna od najmoćnijih obitelji koje vladaju Teksasom.

Autor romana Philipp Meyer jedan je od autora serije, zajedno s Leejem Shipmanom i Brianom McGreevyjem.

Američki književnik Philipp Meyer (1974.) autor je romana American Rust (2009.) i Sin, kao i kratkih priča objavljenih u časopisu The New Yorker i drugima.

Sin je objavljen u svibnju 2013. godine. Meyer ga je pisao pet godina tijekom kojih je, prema vlastitoj procjeni, pročitao oko 350 knjiga o povijesti Teksasa i srodnim temama. U medijima su roman opisali kao "ep o Teksasu" koji govori o tri naraštaja teksaške obitelji: o Eliju, njegovom sinu Peteu i Elijevoj unuci Jeannie. Svatko od njih suočava se s drukčijim problemima. S napadima Komanča, graničnim sukobima i civilizacijom koja se naglo mijenja. Meyer je svoje djelo opisao kao djelomično povijesni roman o usponu naftaško-rančerske dinastije u Teksasu koji tu obitelj prati otkako su se bijelci naselili na tom području pa kroz pedeset godina otvorenih sukoba s Komančima, do kraja Divljeg zapada i uspona stočarske industrije pa sve do tranzicije u moderno (naftaško) doba.

Roman 'Sin' ušao je u uži izbor za Pulitzerovu nagradu za književnost, a u Francuskoj je dobio nagradu Lucien Barriere te nagradu Prix Litterature-Monde. Našao se i na širem popisu za međunarodnu nagradu IMPAC Dublin Literary Award. Philipp Meyer dobitnih je još nekoliko književnih nagrada.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržajKomentiraj