Objavljeno 17.06.2017.

Kriminalistička serija Zločini na Jadranu - sadržaj i epizode

Od ponedjeljka 19. lipnja na RTL-u počinje serija 'Zločini na Jadranu' koja se bavi ratnom prošlošću na ovim prostorima te njihovom povezanošću s aktualnim kriminalističkim slučajevima. Serija je 2016. godine snimljena u Splitu i okolici zahvaljujući njemačko-hrvatskoj suradnji produkcijskog tima njemačke televizijske kuće ARD i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Konzervativni šef splitske policije Tomislav Kovačić (Max Herbrechter) teška srca odobri mladoj i vrlo ambicioznoj policijskoj inspektorici Branki Marić (Neda Rahmanian) da sama riješi svoj prvi slučaj - ubojstvo ratnog veterana Ante Remića. Njegova udovica Tereza (Alma Prica) otkriva kako je iz njihovog stana ukraden novac, ali i 'suveniri' iz Domovinskog rata. Novi dokazi ukazuju da je Remić bio pripadnik iste vojne jedinice zajedno s bivšim ratnim 'kolegama' - Pravdanom Kneževićem (Leon Lučev), te s Jerkom Novakom (Ralph Herforth), sada vrlo uspješnim poduzetnikom kojeg se proziva 'splitskim vragom'. S vremenom Branka otkriva kako će se morati nositi s okrutnim ratnim događanjima, ali i starim obiteljskim ranama jer je i njezin brat bio pripadnik iste ratne jedinice kao i, sada već pokojni Remić…

U drugoj priči policija pronalazi tijelo Gorana Trevića (Janko Rakoš), sina nogometne legende i visoko pozicioniranog sportskog dužnosnika Dragana Trevića (Miroslav Nemec). Policijska inspektorica Branka otkriva kako je u obitelji Trević bilo sukoba, a o kojima je često izvještavao i novinar Stipe Rif (Stipe Erceg). Međutim, sve ih iznenadi Draganova smrt. Iako svi dokazi ukazuju na to, Branka ne vjeruje da je Dragan počinio samoubojstvo pa na svoju vlastitu odgovornost nastavlja s istragom. U korist joj ide i obdukcijski nalaz koji je u Draganovom tijelu pronašao tragove vrlo smrtonosnih tableta. Hoće li ovom istragom policijska inspektorica Branka, zajedno sa svojim kolegama Emilom (Lenn Kudrjawizki) i Borkom (Kasem Hoxha), zakoračiti u kriminalni milje sportskog svijeta?

Zahvaljujući interesantnoj radnji seriju 'Zločini na Jadranu' pogledalo je nekoliko milijuna njemačkih gledatelja i ubrzo je postala velika uspješnica ARD-a. Scenarij za ovu akcijom nabijenu kriminalističku seriju potpisuje Christoph Darnstädt, nagrađivani njemački scenarist iza kojeg stoje uspješnice poput filmova „Das Experiment“ i „Das Zimmermädchen und der Millionär“ za koje je dobio prestižne njemačke televizijske nagrade, dok je producentsku palicu preuzeo veteran njemačkih projekata Friedrich Wildfeuer. Uz bok vrlo hvaljene njemačko-iranske glumice Nede Rahmanian, koja u seriji 'Zločin na Jadranu' tumači glavni lik, policijsku inspektoricu Branku Marić, tumače i brojni hrvatski glumci kao što su Leon Lučev, Alma Prica, Stipe Erceg, Janko Rakoš, Goran Navojec (sitni kriminalac Marin Marić), Sonja Kovač (Jerkova ljubavnica Lena), Zijad Gračić (dr. Grivanović).

Izvor, foto: rtl

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu