Objavljeno 15.03.2019.

Kriminalistička serija Istrage gospođice Fisher - sadržaj i epizode

Glamurozna Phryne Fisher privatna je istražiteljica odlučna stati na kraj zločinima u Melbourneu kasnih 20-ih. Smrt njezine mlađe sestre Janey, koja je oteta dok su sestre uživale u cirkuskoj predstavi i dalje progoni Phryne, koja misli da je trebala zaštiti sestru.

Epizoda 13

Murdoch Foyle na slobodi je i povezuju ga s tajanstvenom smrću trgovca nekretninama Alberta Monktona. Istražujući ubojstvo Phryne otkriva da je Murdoch Foyle upleten u bizarni kult koji vjeruje u reinkarnaciju nadahnut starim Egiptom. Lov na luđaka vodi Phryne uznemiravajućim putem smrti i očaja prije nego što shvati koja je njezina uloga u Foyleovom planu. Može li pobijediti neprijatelja i napokon riješiti tajnu sudbine svoje sestre Janey ili će otkriće istine platiti svojom smrću?

13.
EPIZODA

1.
SEZONA

RTL

Prema seriji romana Kerry Greenwood te od autorica i producentica Deb Cox i Fione Eagger, ova uspješna serija prikazana je u preko 120 zemalja svijeta, a snimljene su tri sezone, u kojima pratimo Phryne Fisher kako uživa u životu na svoj način i po svojim pravilima, ali se isuočava s kriminalom. 

Istančanog ukusa, elegantna i moderna, zavodljiva Fisher izabrala je živjeti sama te se ne želi vezati samo za jednog muškarca, mada ima mnoge ljubavnike, što joj daje James Bondovsku crtu. 

Fisher korijene vuče iz radničke klase, kada je ulicama Collingwooda sa sestrom Janey prosila za kruh i izbjegavala oca alkoholičara, koji nije bio nježne ruke. Kao što smo rekli, s 12 godina sestra Janey nestaje, a Phryne ostaje slomljena i u šoku. 

Nakon Prvog svjetskog rata siromašni Fisheri nađu se na bogatom imanju te napreduju na društvenoj ljestvici, no Phryne nije bila spremna za luksuz i ladanje te se pridružuje ženskoj brigadi francuske vojske, nikada ne zaboravivši svoje korijene. 

Izvor: rtl

Povezani sadržajKomentiraj