Objavljeno 08.12.2016.

Isčekivana serija Legion - sadržaj i epizode

Nova dugoiščekivana serija 'Legion' showrunnera Noaha Hawleya, premijerno će biti prikazana 09. veljače 2017. godine na kanalu FOX. Poznati televizijski producent i scenarist Noah Hawley, ujedno je i izvršni producent serije uz Lauren Shuler Donner, Bryana Singera, Simona Kinberga, Jepha Loeba, Jima Chorya i Johna Camerona.

Epizoda 2

Nakon što je uspješno uz pomoć Rachel i njezinih prijatelja – Ptonomyja i Kerry pobjegao iz zatvoreništva, David se polako počinje suočavati sa realnošću, te shvaća kako je njegov dosadašnji život bio potpuna laž. Prisjećajući se djetinjstva i odrastanja, David uz pomoć Melanie Bird - psihijatrice koja se u liječenju bolesnika koristi pomalo neobičnim metodama, počinje otkrivati svoje skrivene moći. Istovremeno, potraga za Davidom postaje sve opasnija, te će vlasti početi poduzimati drastične korake – zatočit će jedinu osobu koja mu je bliska, a to je njegova sestra Amy. Hoće li David krenuti spašavati sestru i riskirati svoj život i život ostalih mutanata?

2.
EPIZODA

1.
SEZONA

FOX

Ova serija je najnovija suradnja Noaha Hawleya i Johna Camerona, dvojice poznatih izvršnih producenata, koji su za FOX-ovu uspješnicu “Fargo” osvojili nagrade Emmy i Zlatni globus. Produkciju serije “Legion” potpisuju FX Productions i Marvel Television. Radnja serije “Legion” smještena je u svijet Marvelova serijala X-Men, a ekranizirana je prema stripu autora Chrisa Claremonta i Billa Sienkiewicza.

Problematičnom mladiću Davidu Halleru (Dan Stevens) život nije bio nimalo lak zbog dijagnoze shizofrenije koju su mu dijagnosticirali dok je bio dijete. Zbog toga je David većinu svog djetinjstva proveo u psihijatrijskim ustanovama, pokušavajući doznati razlog svojih vizija koje ga opsjedaju.

Sada, kada je navršio trideset godina, misli kako je njegovim mukama napokon došao kraj, no doktori ga ponovno vraćaju u bolnicu. Svoje vrijeme u bolnici provodi sa šutljivom Lenny (Aubrey Plaza) - vječitim optimistom unatoč tome što je većinu svog života provela u paklu droge i alkohola. Iako je David polako počeo odustajati od nade u svoj oporavak, njegovu rutinu poremetit će dolazak prekrasne ali opasne i tajanstvene pacijentice pod imenom Syd (Rachel Keller). Među njima se počinje stvarati neobjašnjiva privlačnost, a Syd uvjerava Davida kako su glasovi koje čuje i vizije koje ima - potpuno stvarni.

Sablažnjen svojim otkrićem, David bježi iz bolnice te traži utočište kod svoje sestre Amy (Katie Aselton); No Amy ne želi ugroziti svoj imidž savršene kućanice iz predgrađa koji je godinama stvarala. S vremenom, Syd odluči pomoći Davidu, te ga dovede do Melanie Bird (Jean Smart) - zahtjevne ali suosjećajne psihijatrice koja se u liječenju bolesnika koristi pomalo neobičnim metodama. Ona i njezin tim specijalista – Ptonomy (Jeremie Harris), Kerry (Amber Midthunder) i Cary (Bill Irwin), uspijevaju pomoći Davidu, te mu otvoriti ulaz u svijet potpuno novih mogućnosti.

PR članak

Povezani sadržajKomentiraj