Objavljeno 08.12.2016.

Isčekivana serija Legion - sadržaj i epizode

Nova dugoiščekivana serija 'Legion' showrunnera Noaha Hawleya, premijerno će biti prikazana 09. veljače 2017. godine na kanalu FOX. Poznati televizijski producent i scenarist Noah Hawley, ujedno je i izvršni producent serije uz Lauren Shuler Donner, Bryana Singera, Simona Kinberga, Jepha Loeba, Jima Chorya i Johna Camerona.

Epizoda 8 - Finale serije

David koji se u posljednjim epizodama borio najviše sa samim sobom, ugrozio je živote svojih prijatelja, ali i djevojke Syd, zatočivši ih u iracionalnom svijetu vlastitog uma. Iako su njegovi prijatelji mislili kako nikad neće pronaći izlaz iz svijeta iluzija, David je otkrio način kako ih sve spasiti – njegov racionalni dio uma pronašao je rješenje! David saznaje i da je njegov otac jedan od najpoznatijih X-Mena – Profesor X. Osim toga, otkrio je i tko je demon koji ga opsjeda već duže vrijeme i ugrožava njega i njegove prijatelje. Zloglasna vladina agencija Division 3, ponovno će napasti Davida i mutante, te ih pokušati zaustaviti jednom zauvijek. David napokon uspijeva kontrolirati snagu svojih moći, no hoće li uspjeti stati na kraj svim nevoljama koje će ih snaći? Nastavak serijala Legion očekujemo 2018. godine, kada započinje prikazivanje druge sezone!

8.
EPIZODA

1.
SEZONA

FOX

Ova serija je najnovija suradnja Noaha Hawleya i Johna Camerona, dvojice poznatih izvršnih producenata, koji su za FOX-ovu uspješnicu “Fargo” osvojili nagrade Emmy i Zlatni globus. Produkciju serije “Legion” potpisuju FX Productions i Marvel Television. Radnja serije “Legion” smještena je u svijet Marvelova serijala X-Men, a ekranizirana je prema stripu autora Chrisa Claremonta i Billa Sienkiewicza.

Problematičnom mladiću Davidu Halleru (Dan Stevens) život nije bio nimalo lak zbog dijagnoze shizofrenije koju su mu dijagnosticirali dok je bio dijete. Zbog toga je David većinu svog djetinjstva proveo u psihijatrijskim ustanovama, pokušavajući doznati razlog svojih vizija koje ga opsjedaju.

Sada, kada je navršio trideset godina, misli kako je njegovim mukama napokon došao kraj, no doktori ga ponovno vraćaju u bolnicu. Svoje vrijeme u bolnici provodi sa šutljivom Lenny (Aubrey Plaza) - vječitim optimistom unatoč tome što je većinu svog života provela u paklu droge i alkohola. Iako je David polako počeo odustajati od nade u svoj oporavak, njegovu rutinu poremetit će dolazak prekrasne ali opasne i tajanstvene pacijentice pod imenom Syd (Rachel Keller). Među njima se počinje stvarati neobjašnjiva privlačnost, a Syd uvjerava Davida kako su glasovi koje čuje i vizije koje ima - potpuno stvarni.

Sablažnjen svojim otkrićem, David bježi iz bolnice te traži utočište kod svoje sestre Amy (Katie Aselton); No Amy ne želi ugroziti svoj imidž savršene kućanice iz predgrađa koji je godinama stvarala. S vremenom, Syd odluči pomoći Davidu, te ga dovede do Melanie Bird (Jean Smart) - zahtjevne ali suosjećajne psihijatrice koja se u liječenju bolesnika koristi pomalo neobičnim metodama. Ona i njezin tim specijalista – Ptonomy (Jeremie Harris), Kerry (Amber Midthunder) i Cary (Bill Irwin), uspijevaju pomoći Davidu, te mu otvoriti ulaz u svijet potpuno novih mogućnosti.

PR članak

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu