Objavljeno prije 3 dana

Dramska serija Jedini preživjeli - sadržaj i epizode

U noći predsjednikovog godišnjeg obraćanja Kongresu o stanju nacije odjekne strašna eksplozija koja raznese Capitol, ubije predsjednika i sve koji su ga mogli naslijediti, osim ministra za urbanizam i razvoj, Toma Kirkmana, koji je idući u predsjedničkoj liniji za preuzimanje vodstva zemlje.

Epizoda 4

Predsjednik Kirkman nastavlja se baviti pitanjima kršenja građanskih prava u Michiganu te doznaje tko bi mogao biti odgovoran za bombaški napad. Radi se o teroristkinji Majidi Nassar. Hannah nastavlja ispitivati što je kongresmen MacLeish radio u noći bombardiranja, dok Alex traži pomoć od Hookstraten. Pisac govora Seth preuzima posao tajnika za medije.

4.
EPIZODA

1.
SEZONA

RTL

Kirkman odmah položi zakletvu, nesvjestan da je napad bio tek početak onoga što slijedi. U nadolazećem vremenu Kirkman će morati oprezno i vješto manevrirati u uvijek nemirnoj političkoj areni, vodeći istragu protiv počinitelja nezapamćenog zločina, ujediniti zemlju, ali i svoju obitelj držati u zajedništvu.

'Jedini preživjeli' uzbudljiva je politička drama o ministru Tomu Kirkmanu, koji silom prilika postaje prvi čovjek SAD-a, njegovoj političkoj borbi, nastojanjima da ponovno uzdigne uzdrmanu naciju i pridobije povjerenje građana te njegovoj borbi protiv terorizma.

Kirkman usput rješava interne probleme i spletke u kabinetu, suočava se s podjelama među političkom elitom, koja se bori za prevlast, te povrh svega pokušava održati obitelj na okupu. 

Izvrsna serija dolazi od autora Davida Guggenheima, ujedno autora sjajnog filma 'Safe house' s Denzelom Washingtonom i Ryanom Reynoldsom, koji su gledatelji mogli pogledati na RTL-u, te još jednog filmskog hita 'Stolena' s Nicholasom Cageom.

Zanimljivo, serija je preskočila pilot-fazu te je odmah krenula u daljnju produkciju, da bi prva epizoda, koju je gledalo 10 milijuna gledatelja, bila prikazana na ABC-ju 2016., na kojem su se mogle gledati dvije sezone, dok je treća, posljednja, imala premijerno gledanje na Netflixu. 

Glavnu ulogu ponio je Kiefer Sutherland, koji se nakon filmske karijere prebacio na televiziju serijom '24', koja se prikazivala čak devet godina i po kojoj je Sutherland danas i neprepoznatljiviji. Taj trend Sutherland je nastavio s 'Jedini preživjeli', sada u drugačijoj roli, ne više u liku agenta koji spašava naciju, već predsjednika najmoćnije zemlje svijeta koji čini isto, samo drugačijim metodama, u tom skrivenom svijetu elite, daleko od pogleda običnih ljudi, među zakulisnim igrama u obavještajnoj i političkoj sferi, koje se ionako isprepleću te su neraskidivo povezane. 

Uzbudljivu seriju kritičari su smjestili uz bok 'Quanticu' i 'Scandalu' te je primijetili kao seriju koja jednako vješto gledateljima nudi političku intrigu, napetu kriminalističku potragu te dramu kroz obiteljske veze. S obzirom na sve rečeno, nije neobično da je serija 2016., u kategoriji najuzbudljivije nove serije, osvojila dvije nagrade na dodjeli TV Guide te Critics' Choice Television Awards, dok je 2017. zaradila nominacije na još nekoliko televizijskih priredbi, poput People's Choice Awards i Saturn Awards, u kategorijama nove dramske serije, najboljih glumački predstava i najbolje akcijske/ triler serije.

Izvor: rtl.hr

Povezani sadržajKomentari:

oqccav241 prije 2 dana:

Lako zaradim 4.000 do 7.000 eura svaki tjedan radeći jednostavne poslove kod kuće. Prošli mjesec sam od ovog posla zaradio 26495 eura. Sa neverovatnim je i lakim za rad i redovnim prihodima od toga. Predlažem vam da se svi trenutno pridružite ovom poslu kao honorarni A i zaradite više od prihoda sa punim radnim vremenom ako slijedite ovu vezu. .......... >>>>>>>>> www.todayjobs7.com

Komentiraj