Objavljeno 09.05.2019.

Dramska serija Good doctor - sadržaj i epizode

Serija 'Good Doctor' američka je medicinska drama čija se radnja temelji na istoimenoj nagrađivanoj južnokorejskoj seriji. Glavni lik je mladi kirurg Shaun Murphy, autističan genij koji stvari vidi drugačije od ostalih i koji se iz rodnog Wyominga seli u San Jose kako bi radio u tamošnjoj prestižnoj bolnici.

Epizoda 13

Dok u St. Bonaventureu počinje novi dan, Lim i Melendez zaprime dva pacijenta koji se žale na bol u abdomenu pa se oklade oko toga čiji će tim doktora primiti bolje ocjene za njegu pacijenta. Zajedno s Jaredom, Shaun se pridruži Lim i prihvate pacijenticu Quinn Darby, 12-godišnju djevojčicu koju je dovela baka Ruth Wheeler. Dok je tretiraju za akutnu upalu slijepog crijeva, Lim i njezin tim doktora otkriju da je Quinn transrodna osoba. Dok se Shaun muči sa shvaćanjem značenja transosobe, ultrazvuk otkrije da Quinn zapravo ima rak testisa. U međuvremenu, nakon što je za svoj tim izabrao Claire i ambicioznog novog stažista Morgana Reznicka, Melendez pregleda Howarda Shawa, samohranog oca blizanaca koji je pretjerao s uporabom lijekova nakon operacije slijepog crijeva, zbog čega je postao podložan ubojitoj infekciji otpornoj na antibiotike. Ruth tvrdi da je identitet njezine unuke samo faza pa se šokira kad sazna da Quinn uzima lijekove za suzbijanje puberteta kako bi se pripremila za operaciju promjene spola. Kad joj kažu da će morati prestati piti lijekove prije operacije kako bi je izliječili od raka, Quinn se boji da će joj to dodatno otežati tranziciju. Iako Shaun istakne da će uklanjanjem oba testisa imati nižu razinu testosterona u tijelu, obitelj i dalje dvoji oko sljedećeg koraka. No kada Ruth zaprijeti tužbom kako bi onemogućila operaciju, a doktori se ne mogu dogovoriti oko najboljeg sljedećeg koraka, Tyler i Denise Darby pristanu kćeri odobriti operaciju koju ona želi. Kad se Quinnino stanje pogorša pa nemaju vremena za rasprave o njezinim opcijama, roditelji opunomoće Lim da napravi sve što je potrebno da joj spasi život. Iako Glassman pomogne Ruth da prihvati svoju unuku, Quinn je ljuta kad se probudi i sazna da njezini roditelji nisu pristali na radikalnu operaciju koju je htjela. Na kraju, iako Melendez vjeruje da je kolostomija jedini način da Howard ne umre od infekcije, Morgan se složi s Claireinim prijedlogom o transplantaciji fekalija kojom bi zamijenili ubojite bakterije u njegovu tijelu. Stoga, kad transplantacija Howardu podari novi vjetar u leđa i kad ponovno bude sa svojim mladim sinovima, ispitivanje zadovoljstva pacijenata pokaže da je Melendezov tim pobjednik njegove oklade s Lim.

13.
EPIZODA

1.
SEZONA

NOVA TV

Zbog glavnog lika i njegove neprilagođenosti onom što nazivamo normalnim, serija je izrazito topla, puna emocija ali i prožeta dramom jer svaki slučaj koji obrađuje Shaun Murphy na svoj specifičan način je pitanje života i smrti. 

Doktor Murphy doživljava i vidi stvari drugačije od svih ostalih, uvid u njegov svijet upoznaje se kroz odnos s bratom koji ga je štitio dok su bili djeca i bio njegova potpora, zatim odnos sa direktorom bolnice koji je njegov mentor i prati ga otkad je bio tinejdžer te odnosa s pacijentima i drugim doktorima koji ga ne shvaćaju i prihvaćaju jer smatraju kako zbog svojeg stanja nije u mogućnosti funkcionirati u njihovom okruženju. 

Glavni glumac, Freddie Highmore, za svoj je prikaz mladog kirurga bio nominiran i za prestižnu nagradu Golden Globe.

Izvor: novatv

Povezani sadržajKomentari:

Scott 05.06.2019.:

Kako sam dobio moj zajam od Calvin Larry Lenders

Moje ime je Robin Scott iz Teksasa, SAD. Ja sam oženjen muškarac u ovom trenutku s troje djece i bio sam zaglavljen u financijskoj situaciji u veljači 2018. i morao sam refinancirati i platiti svoje račune. Pokušao sam tražiti kredite od raznih kreditnih tvrtki, kako privatnih tako i korporativnih, ali nikada s uspjehom, a većina banaka odbila je moje priznanje. Ali kako bi ga Bog imao, upoznali su me s Calvinom Larryjem, zajmodavcem s ograničenom odgovornošću s dioničkim kapitalom prijatelja, a ja sam 7. ožujka 2018. dobio kredit od 50.000,00 USD, a danas sam vlasnik tvrtke i moja djeca su dobro radim ... Zato želim savjetovati bilo koga kome je potreban zajam da ga brzo kontaktira putem e-pošte na: calvinlarrylenders@gmail.com on ne zna da radim ovo, ali se molim da ga Bog blagoslovi za dobro što je učinio u mom životu. Hvala..

EMAIL VIA: calvinlarrylenders@gmail.com

Gonzalez Andres 12.05.2019.:

Zdravo,
Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u nekom financijskom neredu ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za plaćanje duga? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s dobivanjem kredita? Osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, krediti s teškim novcem. Pa, trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga. Nudimo kredite s niskom kamatnom stopom od 2%, kontaktirajte nas s konstantnim pratiocem kredita putem e-maila (gonzalezandresloan@gmail.com)

Komentiraj