Objavljeno 14.09.2018.

Dokumentarna serija Prve dame - sadržaj i epizode

Prve su dame uvijek imale važnu ulogu u kreiranju imidža i promoviranju svojih supruga tijekom njihovih predsjedničkih mandata.

Epizoda 3 - U ratno doba

U trenucima napada na Ameriku prve dame igraju ključnu ulogu. Eleanor Roosevelt prva se obratila javnosti nakon napada na Pearl Harbor; Laura Bush instinktivno je krenula tješiti američku djecu nakon 11. rujna, a Mary Lincoln se brinula o ranjenim vojnicima u bolnici.

3.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Svaka je od njih ostavila svoj jedinstven i prepoznatljiv trag u povijesti. Dokumentarna serija prikazuje živote nekih od najistaknutijih i najznačajnijih žena svojega doba: pionirki na svojim područjima, modnih ikona, diplomatkinja, ratnih heroina i globalnih superzvijezda. 

Od Dolley Madison, Eleanor Roosevelt i Jackie Kennedy pa sve do Nancy Reagan, Hillary Clinton, Michelle Obama i drugih, u ovoj seriji možemo vidjeti kako su živjele žene koje su ostavile neizbrisiv trag na zbivanja u Bijeloj kući, ali isto tako i na cijelu naciju. Serija otkriva izazove s kojima su se susretale i predstavlja njihova postignuća. Ne prikazuje ih samo kao javne osobe, već nas upoznaje i s njihovim privatnim životima.

Kroz četiri uzbudljive epizode serija iznosi životne priče tih žena, od dama koje su se služile svojim stilom kao oružjem u diplomaciji i pionirki koje su nastojale srušiti tradicionalne vrijednosti i ideale pa sve do onih koje su hrabrile i tješile naciju u trenucima rata i onih koje su se pukim slučajem našle u ulozi prvih dama.

Izvor: hrt.hr


Povezani sadržajKomentiraj