Objavljeno 14.09.2018.

Dokumentarna serija Prve dame - sadržaj i epizode

Prve su dame uvijek imale važnu ulogu u kreiranju imidža i promoviranju svojih supruga tijekom njihovih predsjedničkih mandata.

Epizoda 4 - Pionirke

Povijest prvih dama ujedno je i povijest svih američkih žena. Dvije prve dame borile su se protiv ortodoksnih shvaćanja, utirući put budućim generacijama žena kako bi jednog dana mogle preuzeti uloge koje su im prethodno bile nedostupne: Eleanor Roosevelt i Hillary Clinton.

4.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Svaka je od njih ostavila svoj jedinstven i prepoznatljiv trag u povijesti. Dokumentarna serija prikazuje živote nekih od najistaknutijih i najznačajnijih žena svojega doba: pionirki na svojim područjima, modnih ikona, diplomatkinja, ratnih heroina i globalnih superzvijezda. 

Od Dolley Madison, Eleanor Roosevelt i Jackie Kennedy pa sve do Nancy Reagan, Hillary Clinton, Michelle Obama i drugih, u ovoj seriji možemo vidjeti kako su živjele žene koje su ostavile neizbrisiv trag na zbivanja u Bijeloj kući, ali isto tako i na cijelu naciju. Serija otkriva izazove s kojima su se susretale i predstavlja njihova postignuća. Ne prikazuje ih samo kao javne osobe, već nas upoznaje i s njihovim privatnim životima.

Kroz četiri uzbudljive epizode serija iznosi životne priče tih žena, od dama koje su se služile svojim stilom kao oružjem u diplomaciji i pionirki koje su nastojale srušiti tradicionalne vrijednosti i ideale pa sve do onih koje su hrabrile i tješile naciju u trenucima rata i onih koje su se pukim slučajem našle u ulozi prvih dama.

Izvor: hrt.hr


Povezani sadržajKomentiraj