Objavljeno 17.09.2019.

Britanska serija Blizu neprijatelja - sadržaj i epizode

Radnja uzbudljive nove britanske serije 'Close to the Enemy', višestruko nagrađivanog autora Stephena Poliakoffa, smještena je u razoreni London nakon Drugog svjetskog rata.

Epizoda 7

U tijeku su pripreme za Dieterovo vjenčanje. Kathy odlučuje iskoristiti Callumovu taktiku i suočiti Birgit sa surovom istinom koja je čeka. Za to vrijeme očajni Harold poseže za drastičnim mjerama kako bi se dokazao Callumu. Callum je uvjeren da je upleten u ljubavnu igru pa prisiljava Rachel da mu prizna što doista osjeća prema njemu. Victora i dalje more posljedice rata te se nikako ne može pomiriti s činjenicom da će se ljudi koji su počinili ratne zločine ipak izvući. Na kraju saznaje da su pojedinci previše važni da bi ih se kazneno gonilo, ma što da su u ratu činili.

7.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT2

Serija prati časnika obavještajne službe satnika Calluma Fergusona (Jim Sturgess), koji dobiva zadatak pobrinuti se da zarobljeni njemački znanstvenik Dieter što prije počne razvijati motor na mlazni pogon za britansko zrakoplovstvo.

Callum neuobičajenim metodama pokušava nagovoriti Dietera da radi za Britance i s vremenom se dvojica muškaraca sprijatelje, ali uskoro dođe do napetosti jer nije sve onako kako se čini. Tijekom serije Callum se susreće s još nekoliko likova čije se priče isprepleću.

Neki od tih likova su Callumov mlađi brat Victor (Freddie Highmore) koji se bori s psihološkim traumama uzrokovanim ratnim iskustvima; Harold (Alfred Molina), bivši dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova koji otkriva šokantnu istinu o izbijanju rata; Rachel (Charlotte Riley), simpatična Amerikanka i anglofilka koja je udana za njegovog najboljeg prijatelja; Kathy (Phoebe Fox), snažna mlada žena koja radi u jedinici koja privodi pravdi odbjegle ratne zločince.

Svi ti likovi pokušavaju obnoviti život i okrenuti novi list nakon završetka rata koji je svima njima ostavio duboke ožiljke.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržajKomentiraj