Objavljeno 10.11.2017.

Žene padaju na ovo više nego na vaš izgled!

Zanimljivo istraživanje je objavljeno u časopisu Evolutionary Psychology, a otkriva detalje muško-ženske privlačnosti. Koliko je bitna fizička privlačnost i što je to možda i bitnije od nje.

Prvi dio testiranja izvršen je na 50 mladih osoba koje su imale zadatak promatrati profile 100 nepoznatih osoba te su se na temelju fotografija i video snimaka morali odlučiti tko im je najprivlačniji. A najprivlačnije su im bile osobe koje su se smijale.

U drugom dijelu testiranja je sudjelovalo 200 muškaraca i žena u dobi od 20 do 30 godina koji nisu u vezi. Svaka od ispitanica je morala provesti 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja te su nakon toga žene odlučivale koji od muškaraca im je bio najsimpatičniji i koje su im se osobine najviše svidjele.

Najveću pažnju su privukli muškarci koji su se trudili biti duhovit. Iako im je fizička privlačnost bila itekako važna, znanstvenici su zaključili kako su žene htjele bolje upoznati frajere koji su bili duhoviti, a one na njih reagirale sa smijehom.

Foto: pexels
A.Đ.


Povezani sadržajKomentiraj