Objavljeno 16.01.2020.

Žene koje su seksualno aktivnije sporije ulaze u menopauzu

Žene koje imaju aktivan seksualni život (jednom tjedno) kasnije ulaze u menopauzu od žena koje su manje seksualno aktivne.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Londonu analizirali su podatke o zdravlju žena, a predmet istraživanja bila je menopauza. Životni čimbenici mogu igrati značajnu ulogu u nastupanju menopauze.

Istraživanjem je obuhvaćeno 2.936 žena koje su praćenje 10 godina, a otkriva kako je kod onih žena koje su bile seksualno aktivne tjedno u odnosu na one koje su seksualno aktivne mjesečno, zabilježena manje vjerojatnost ulaska u menopauzu u bilo kojoj dobi.

Žene su u početku istraživanja imale 45 godina i uglavnom su bile u braku ili vezi. Žene su za potrebe istraživanja trebale otkriti koliko su seksualno aktivne: učestalost seksa, uključenost oralnog seksa, seksualnog dodirivanja i milovanja. Najčešći obrazac seksualne aktivnosti je bio tjedno (64 posto).

Nakon desetogodišnjeg praćenja, 45 posto žena doživjelo je prirodnu menopauzu u prosječnoj dobi od 52 godine.

Žene bilo koje dobi koje se seksualno aktivne tjedno imaju 28 posto manju vjerojatnost doživjeti menopauzu u usporedbi s onima koje su seksualno aktivne mjesečno. Dok žene koje su seksualno aktivne mjesečno imaju 19 posto manju vjerojatnost doživjeti menopauzu u usporedbi s onim ženama koje se seksualno aktivne manje.

'Menopauza je neizbježnost za žene i ne postoji intervencija u ponašanju koja bi ju spriječila. Unatoč tome, ovi rezultati su pokazatelj da vrijeme menopauze može biti prilagodljivo, zahvaljujući praćenju reproduktivnog potencijala žene', ističe profesorica Ruth Mace.

Foto: pexels
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

moip 06.02.2020.:

GOVORITE MOJE TESTIMONE, DOBRO DAN MOJI LJUDI HRVATSKE

ISPITIVANJE O KAKO DOBIO SAM ZAJEDNIK DA KUPIM KUĆU OD NEKRETNOG I GENUJNOG KREDITA Kompanije POZOVIMO Kreditnu tvrtku gradske banke. Danas sam VELIKA SRETNA I BOG BLESS CITY BANK COMPANY.
,
Zovem se Katica Dolazim iz HRVATSKE i zadnjih 5 mjeseci tražim originalnu kreditnu tvrtku za kupnju kuće
sve što sam dobio bila je gomila prevare koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju
dana, uzeli su mi novac ne dajući ništa zauzvrat, sve
nada mi se izgubila, zbunio sam se i frustrirao, nikad nisam htio imati bilo kakve veze s tvrtkama koje daju kredite na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca od
prijatelju, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći to
ona poznaje tvrtku za zajam koja mi može pomoći u bilo kojem iznosu zajma
potreban mi je s vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, da je upravo dobila
zajam od njih, usmjerila me prema tome kako se prijaviti za kredit, jesam
baš kao što mi je rekla, prijavila sam se s njima na Email: (citybankloan123@gmail.com) Nikad nisam vjerovala, ali pokušala sam i na svom
najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
Opet sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu na takvom zajmu
tvrtke poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama na svim mjestima,
molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit
 (citybankloan123@gmail.com) nikada vas neće iznevjeriti, i
vaš život će se promijeniti kao što je i moj. Brzo kontaktirajte (citybankloan123@gmail.com) danas i od njih dobijete svoj zajam, Bog blagoslovi tvrtku za kredit gradske banke za njihovu stvarnu ponudu zajma.
 Obavezno kontaktirajte tvrtku za izdavanje gradskih banaka zbog svog zajma jer sam bez stresa uspješno dobila kredit od ove tvrtke.

Komentiraj