Objavljeno 24.01.2018.

Penis otkriva koliko će muškarac dugo živjeti

Sigurni smo kako ste na prvu pomislili kako duljina penisa odgovara na ovo pitanje, no prevarili ste se. Odgovor na ovo pitanje leži samo u jednom i to u erektilnoj disfunkciji.

Erektilna disfunkcija pojava je koja se javlja kako kod starijih, ali tako i kod mlađih muškarca. Ukoliko ste jedan od tih, američki znanstvenici tvrde kako takvi muškarci imaju 70 posto veću šansu od prerane smrti, i to one povezane s kardiovaskularnim bolestima.

Erektilna disfunkcija povezana je s čimbenicima koji su također povezani s kardiovaskularnim bolestima, a to su:
- masnoća u krvi, kolesterol i trigliceridi
- povišen krvni tlak
- pretilost
- dijabetes

Ovaj zaključak nije postavljen bez opravdanog razloga, naime provedeno je istraživanje u kojemu je sudjelovalo 1790 muškaraca, u dobi od 20 do 85 godina. Osim općih pitanja bila su im postavljena pitanja o erekciji. Podatke koji su prikupili u ovom istraživanju povezali s podacima iz istraživanja 2011. godine. Podaci su povezani i došlo se do zaključka kako je velika većina muškaraca umrla te da je erektilna disfunkcija snažna naznaka prerane smrti. 

557 ispitanih imala je velike probleme s erektilnom disfunkcijom, a nakon osam godina njih 244 je umrlo. Od njih 244 velika većina je imala i kardiovaskularne probleme.

Foto: pexels
M.D.


Povezani sadržajKomentiraj