Objavljeno 13.12.2017.

Otkriveno zbog čega muškarci i žene osjećaju najveću grižnju savjest, a tiče se seksa!

Novo provedeno istraživanje baziralo se na grižnju savjest zbog pogrešaka u ljubavnom životu koje je odnose na ljubav, seks, veze i brak.

Kako se čini žene češće osjećaju grižnju savjest za razliku od muškaraca, a pogreške u ljubavnom životu se odnose na razvod braka, stupanje u brak s pogrešnom osobom, upuštanje u afere, prešućeni osjećaji prema posebnoj osobi, povremeni seks s pogrešenom osobom, gubitak nevinosti prerano ili prekasno...

Istraživanje je vodila profesorica Martie Haselton, a rezultati istraživanja provedenog na 25.000 osoba su objavljeni u časopisu 'Archives of Sexual Behaviour'. Temelj istraživanja je bilo 39 navoda grižnje savjesti.

Niti jedna od 39 grižnji savjesti nije bila češća za muškarce u usporedbi sa ženama, dok je samo jedna grižnja savjesti bila češća za žene nego za muškarce. To je kajanje 'što nisu stupile u spolni odnos s partnerom ranije jer su mislile kako će on smatrati kako su promiskuitetne'. 16 posto žena u odnosu na 8 posto muškaraca zbog toga osjeća grižnju savjest.

Žene imaju veću vjerojatnost od muškaraca da se brinu za pojavljivanje promiskuiteta.

Žene najviše žale što su 'izgubile nevinost s pogrešnim muškarcem' - njih 24 posto u usporedbi sa samo 10 posto muškaraca. 23 posto žena žali 'što je bilo nevjerno partneru' u odnosu na 18 posto muškaraca. Zbog 'prebrzog stupanja u spolni odnos' žali 20 posto žena u odnosu na 10 posto muškaraca.

Foto: pixabay
A.Đ./psychologytodayPovezani sadržajKomentiraj