Objavljeno 20.09.2018.

'On - off' veza je veliki problem za vaše mentalno zdravlje!

Proces prekidanja veze i mirenja je nekako postao odlika modernih veza. U današnje vrijeme, dramatični prekidi i ponovna pomirenja su česta pojava.

Čini se kako se moderni odnosi temelje na uzrečici 'što ne ubije vezu, učini je čvršćom'! Međutim, odnosi u kojima su prekidi i mirenja česta pojava, utječu na osobe odnosna ona njihovo mentalno zdravlje.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Missouri u Kolumbiji na 500 osoba, otkriva kako je 60 posto odrasli osoba prošlo kroz 'on-off vezu' s prekidima i mirenjem.

Takve veze karakterizira niska razina komunikacije, nedostatak predanosti pa čak i zlostavljanje. Takve veze se povezuje sa psihološkom tjeskobom poput depresije i anksioznosti.

'On-off' veza se javlja kada je jedna osoba više predana od druge i spremna da tolerira mnoge negative dijelove odnosa jer ne želi izgubiti partnera.

Psihologinja Madeleine Mason Roantree objašnjava kako veza s prekidima i mirenjem dolazi kada su oba partnera potpuno nespojiva, ali ih veže snažna seksualna strast koju osjećaju jedno za drugo i upravo ih ona veže da se vraćaju jedno drugome.

Foto: pexels
A.Đ./independent

Povezani sadržajKomentiraj