Objavljeno 06.05.2020.

Načini na koje emocionalni psihopati manipuliraju svoje partnere!

Sociopat je osoba koje dosljedno ne pokazuje brigu za ispravno i pogrešno te zanemaruje osjećaje i prava druge osobe. Riječ je o mentalnom poremećaju.

Osobe s ovim poremećajem imaju tendenciju da se suprotstave, manipuliraju ili tretiraju duge osobe ne pokazujući krivnju niti kajanje zbog svog ponašanja.

Emocionalni psihopat u vezi će vas uvjeriti da ste za sve sami krivi. Oni su većinu vremena šarmantni i suosjećajni, a kada dođe do problema uvjeravaju vas da ste za sve vi krivi. Oni nemaju odgovornosti i nikada se ne osjećaju krivi, zato taj osjećaj svaljuju na vas.

Tehnika kojoj se emocionalni psihopati koriste je usmjerena na činjenicu da izvrću informacije s namjerom da izazovi sumnje u vaše vlastito pamćenje, percepciju i razum. Kada su svjesni kao nemaju izgovora oni ga izmišljaju i cijelo vas vrijeme uvjeravaju da niste u pravu u vezi onoga što mislite.

Sve negativno je vaša krivica, točnije za sve životne probleme emocionalnog psihopata ste vi krivi. Oni su savršeni i uvijek ćete vi biti krivi za sve loše.

Emocionalni psihopati vrše kontrolu nad životom svoje žrtve kako bi kontrolirali način na koji misli, jer ako razmišlja sama mogla bi shvatiti kako zaslužuj bolje. I jednom kad se predate njihovoj kontroli, mogu vas natjerati da vjerujete u sve što žele. I ono u što vas natjeraju da vjerujete služi samo njima.

Socijalni psihopat će vas obeshrabriti i spriječiti da se družite s dragim osobama jer bi tako mogli čuti drugo mišljenje i napustiti ih. Oni ne mogu riskirati da vas obitelj ili prijatelji 'upropaste' sa svojim 'lošim' savjetima, zato će učiniti sve da vas uvjere kako vam druge osobe ne trebaju.

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj