Objavljeno 10.11.2017.

Muškrci Vs žene: Što je prevera i kako se nose s njom?

Istraživanje otkriva kako muškarci i žene imaju različite razloge zbog koji se upuštaju u afere, dok također i na različite načine doživljavaju svoje prevare.

Istraživanje je provedena na više od 2.000 osoba iz Amerike i Europe. Većina ispitanih osoba je priznala aferu koja se dogodila samo jednom, a manje od pola ispitanih je priznalo kako svoje partnere vara redovito.

Također, zanimljivo je napomenuti kako je njih 56 posto izjavilo kako njhovi partneri nikada nisu saznali za prevare.

Kako su upoznali osobe s kojima su se upustili u prevaru?

40,6 posto žena i 32,9 posto muškaraca su partnere prevarili s osobom koju poznaju (prijateljom/icom). 33,3 posto žena i 28,6 posto muškaraca aferu je pronašlo na poslu. Zatim slijede barovi, društvene mreže i aplikacije za upoznavanje.

Žene se najčešće odlučuju na aferu s osobom koju su poznavale od prije (prijatelj ili kolega s posla), dok muškarci češće biraju na društvenim mrežama i aplikacijama za upoznavanje.

Što ljudi smatraju prevarom?

Na prvom mjestu našao se očekivano seksualni odnos, zatim ga slijedi oralni seks i analni seks, poljubac, maženje i razvijanje emocija.

Žene se češće povezuju emocionalno sa osobom s kojom varaju partnera, dok muškarci lakše varaju jer mogu kontrolirati emocije.

Jesu li požalili zbog prevare?

58,6 posto Europljanki i 57,8 posto Amerikanki su požalile zbog afere u koju su se upustile, dok je osjećaj krivljne bio prisutan i kod 56,5 posto Europljana i 71 posto Amerikanaca.

Foto: pexels
A.Đ./superdrug.com

Povezani sadržajKomentiraj