Objavljeno 29.08.2017.

Zadovoljite svoju dnevnu potrebu za vitaminom D

Nastao iz srca suncokreta, Margo je prvi izbor za brz i ukusan obrok već punih 35 godina, a od samih početaka u recepturi sadrži vitamine A, D i E što ga čini pravim saveznikom zdravlja, izvorom energije i sastavnim dijelom uravnotežene prehrane.

Od sada je Margo dostupan s još više vitamina D koji je iznimno važan za normalno funkcioniranje ljudskog organizma, neophodan za kosti i zubi te doprinosi  iskorištenju kalcija i fosfora te normalnoj funkciji imunološkog sustava. 

Procjenjuje se, naime, kako svaka sedma osoba na svijetu pati od nedostatka vitamina D. Zbog užurbanog stila života, radnih sati koje provodimo u zatvorenom prostoru u kombinaciji s premalo tjelesne aktivnosti i neadekvatnom prehranom, manjak vitamina D danas pogađa više od milijardu ljudi  što prerasta u veliki javno zdravstveni problem. 

Poznat i kao vitamin sunca,  vitamin D u koži se stvara isključivo uz pomoć sunčevih zraka, a da bi se u organizmu stvorila dnevno potrebna količina vitamina D potrebno je svakodnevno u periodu od 13 do 15 sati 15-ak minuta izlagati šake i lice suncu. Od listopada do svibnja, kada smo manje izloženi suncu, a više pokriveni odjećom, vitamin D neophodno je na dnevnoj bazi unositi kroz hranu ili dodatke prehrani. Prema podacima Europske agencije za sigurnost hrane, adekvatne su dnevne vrijednosti za unos vitamina D sljedeće - 10 mikorgramama za dojenčad u dobi od 7-11 mjeseci, te 15 mikrograma za ostalu populaciju, uključujući i trudnice i dojilje.

Potrebe potrošača za proizvodom koji će brzo i lako omogućiti adekvatan unos vitamina D prepoznala je Zvijezda, prva hrvatska tvornica ulja, koja odsad nudi novi-stari Margo  s još više vitamina D za jake i zdrave kosti i zube. 

'Zvijezda već više od 100 godina potrošačima pristupa s velikom pažnjom i pomno pratimo kako se njihove potrebe mijenjaju te nastojimo na njih brzo odgovoriti prilagođavajući svoje proizvode. Margo D praktično je, dostupno i ukusno rješenje koje omogućava da zadovoljimo dio dnevne potrebe za vitaminom D i lakše brinemo o svome zdravlju', izjavila je Marina Knežević, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi. 

Margo novu, Margo light sa smanjenim udjelom masnoće i Margo jogurt, sve s još više vitamina D, pronađite po nepromijenjenoj cijeni u najbližoj prodavaonici i zadovoljite svoju dnevnu potrebu za vitaminom D.

PR članak

Povezani sadržajKomentiraj