Objavljeno 27.06.2017.

Voćna kremšnita - idealna za ljeto

Kremšnita je omiljeni kolač mnogima, a ovaj put je oplemenjena voćem što ju čini još boljim izborom za vruće ljetne dane.


Sastojci:
1 pakiranje zamrznutog lisnatog tijesta
250 g voća (jagode, maline, kupine)

Za kremu:
1 krema za kremšnite
500 ml hladne vode

Priprema

- Lisnato tijesto odmrznite i razdijelite na dva dijela.
- Oba komada lisnatog tijesta pojedinačno razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (40x31cm).
- Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. 
- Kore ostavite da se ohlade 20-30 minuta.
- U visoku posudu ulijte vodu, uspite sadržaj vrećice kreme za kremšnite i izradite mikserom.
- Polovicu kreme odmah nanesite na koru lisnatog tijesta, poravnajte površinu te rasporedite pola količine voća, prekrijte ostatkom kreme, drugom korom i ukrasite preostalim voćem.
- Gotove kremšnite ostavite u hladnjaku dva sata.

Izvor, foto: coolinarika/Podravkaambasadorica




Povezani sadržaj