Objavljeno 07.12.2018.

Verdens Beste - 'najbolji kolač'

Verdens Beste je naziv koji u doslovnom prijevodu znači 'najbolji kolač'. Iskušajte recept i uvjerite se je li opravdan naziv kolača.


Sastojci

Za tijesto:
150 g šećera
150 g maslaca
5 žumanjaka
150 g pšeničnog oštrog brašna 
1 žličica praška za pecivo
4 žlice mlijeka

Za snijeg:
5 bjelanjaka
200 g šećera
100 g listića badema

Za kremu:
250 ml mlijeka
100 ml ruma
1 krema za torte 
200 ml slatkog vrhnja

Priprema

- Za tijesto pjenasto izmiješajte šećer s maslacem, dodajte žumanjke, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijekom.
- Obložite veliki lim (31×40 cm) pek papirom te po njemu špatulom rasporedite tijesto.
- Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i šećera, nanesite ga na tijesto, poravnajte i posipajte bademima.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20 do 30 minuta.
- Ohladite, izvadite pečeno tijesto zajedno s pek-papirom iz kalupa pa ga prerežite napola (na dva pravokutnika).
- Za kremu u mlijeko pomiješano s rumom dodajte prašak za kremu za torte i miješajte električnom miješalicom 3 minute.
- Posebno istucite slatko vrhnje te ga pažljivo umiješajte u kremu.
- Premažite kremu preko prve polovice tijesta i poklopite drugom polovicom.
- Kolač dobro ohladite i pažljivo ga narežite na kocke.

Izvor, foto: coolinarika/agatha




Povezani sadržaj