Objavljeno 09.11.2016.

Ukusni slani kolač s karfiolom

Iako je karfiol dostupan skoro cijele godine, sada je njegovo vrijeme i iskoristite ga kako bi probali napraviti slani kolač u kojem je upravo karfiol glavni sastojak.


Sastojci:
1 manja glavica karfiola
3 kom jaja
50 ml ulje
50 ml mlijeka
250 ml tekućeg jogurta
400 gr brasno
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
žličica šećera
žličica sobe bikarbone
1 žličica sjeckanog peršuna
100 gr ribanog sira
200 gr dimljene šunke

Priprema

Izmutite jaja, dodajte sol, šećer, ulje, mlijeko, jogurt i sjedinite sastojke. U drugoj posudi pomješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, nasjeckani peršun i nasjeckanu dimljenu šunku. Sjedinite i dodajte u prvu smjesu. Uspite u kalup obložen pek papirom.

Prethodno razdvojite karfiol na cvjetiće i prokuhajte 5-6 minuta u posoljenoj vodi. Kad se karfiol skuha i ocjedi složite ga s cvijetom prema gore u smjesu u kalupu. Pecite na 200 stupnjeva dok se ne zarumeni. Pred kraj pospite naribanim sirom i vratite u pećnicu dok se sir ne rastopi.

Ovaj slani kolač možete praviti i bez dimljene šunke.

Izvor, foto: coolinarika/VerceIlioska




Povezani sadržaj