1 manja glavica karfiola
3 kom jaja
50 ml ulje
50 ml mlijeka
250 ml tekućeg jogurta
400 gr brasno
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 žličica sobe bikarbone
1 žličica sjeckanog peršuna
100 gr ribanog sira
200 gr dimljene šunke
Priprema
Izmutite jaja, dodajte sol, šećer, ulje, mlijeko, jogurt i sjedinite sastojke. U drugoj posudi pomješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, nasjeckani peršun i nasjeckanu dimljenu šunku. Sjedinite i dodajte u prvu smjesu. Uspite u kalup obložen pek papirom.
Prethodno razdvojite karfiol na cvjetiće i prokuhajte 5-6 minuta u posoljenoj vodi. Kad se karfiol skuha i ocjedi složite ga s cvijetom prema gore u smjesu u kalupu. Pecite na 200 stupnjeva dok se ne zarumeni. Pred kraj pospite naribanim sirom i vratite u pećnicu dok se sir ne rastopi.
Ovaj slani kolač možete praviti i bez dimljene šunke.